Poredni klici

Izpoved Katarine, ki dela na vroči liniji

kp
22. 10. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vroče linije so očitno pri nas še vedno v modi, saj na tržišču najdemo kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo s tem. Klicateljev je menda precej, pa tudi deklet, ki jih na drugi strani telefonske linije ni sram vročih pogovorov.

osebni arhiv
Katarina svoje stranke privablja z izzivalnimi fotografijami, kot je ta. Svojega obraza ne izpostavlja nikoli.

Moški velikokrat ne želijo opolzkih debat, ampak bolj zaupen pogovor.

S pomočjo spletnih oglasov smo našli mlado Primorko, ki na vroči liniji, sicer s prekinitvami, dela že skoraj desetletje. Z nami je bila pripravljena govoriti o svojem vse prej kot običajnem delu. »Že v času fakultete sem se pridružila podjetju, prek katerega sem bila kličočim na voljo za poredne pogovore. Šlo je praktično za telefonski seks,« je povedla in dodala, da je to delo opravljala v presledkih – po nekaj let, nato je sledil premor –, zadnjih pet let pa to počne neprekinjeno. V tej službi jo »zadržuje« tudi zaslužek.

O plačilu in strankah

»Bom kar po pravici povedala, da sem solidno plačana, ampak sem res ves čas na voljo. Štiriindvajset ur na dan imam pri sebi telefon, tudi ob treh ponoči se oglašam nanj, če tako nanese, vendar se to zgodi redko. Čez mesec se mi tako nabere kar nekaj denarja,« razlaga. Pove še, da imajo včasih moški tudi zelo čudne zahteve, a je politika deklet, da nikomur ne odložijo slušalke. »Se pač prilagodim njegovemu nivoju in to je to. Na koncu smo vsi zadovoljni,« komentira.

Katarina, Vipavska dolina

"Še najbolj zahtevni klicatelji so mladi fantje. Prevladujejo pa moški srednjih let."

Zadnji dve leti je pridružena samostojni skupini deklet z vročo linijo; gre za tri dekleta, ki seksi pogovore oglašujejo samo prek spleta in enega tiskanega medija. To jim prinaša dovolj strank, ki so, kot pojasni, različnih profilov. »Po navadi me kličejo zelo mladi fantje; ocenila bi, da so srednješolci. Ti so še najbolj zahtevni; želijo, da se jim opisujem, božam, zraven pa masturbirajo. Tudi starejši gospodje me kličejo. Še največ odjemalcev pa je moških v srednjih letih,« pojasni Katarina.

Želijo pogovor

»Zadnjič me je klical starejši gospod, ki mi je povedal, da bo kmalu star 70 let in da je že pet let sam. Ni si želel vročih debat, le pogovor o življenju. Imela sva zelo lep pogovor. Le na koncu je želel, da mu opišem svoj videz, da bi si me lahko predstavljal, a je bilo vse v čisto neerotičnem jeziku,« je povzela eno od telefonskih prigod.

Zanimalo nas je še, kako dojema svoje delo in ali njeni bližnji vedo zanj. »Padajo umazane besede in vroče debate. To ni nič takega. Velikokrat se mi zgodi, da klicatelj želi samo pogovor, nobenih opolzkih debat, le zaupnika na drugi strani. Sicer pa nas moški nemalokrat sprašujejo, ali se lahko srečamo v živo, a se tega ne gremo. Moji prijatelji in družina vedo, da delam na komercialni liniji,« pojasni.

Zaupa nam, da nima druge službe in se v glavnem ukvarja prav z delom na liniji 090. Če je dosegljiva ves dan vse dni v tednu, se ji na mesec nabere za okrog 1000 evrov zaslužka, kar ji zadošča za preživetje.