Turistični kompleks

Rimski vrelec: Pravniki zdaj prevajajo besedilo

Gabrijel Toplak
19. 10. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poravnava sicer še ni dokončno sklenjena, predvideva pa vrnitev kompleksa občini, ki bo ruskemu investitorju od leta 2017 naprej vrnila skupno 400.000 evrov.

STA
Kompleks obsega 17.000 kvadratnih metrov zemljišča s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem in izvirom zdravilne mineralne vode.

Do poravnave med občino Ravne na Koroškem in ruskim zdravnikom Muso T. Abidovim za Rimski vrelec, s katero bo občina dobila nepremičnino nazaj in vrnila večji del kupnine, naj bi prišlo še letos.

Turistična infrastruktura v bližini Rimskega vrelca propada ali se ukinja.

Dogovorjeni o vsebini

Pravniki obeh strani so besedilo poravnave že dogovorili, zdaj se ta prevaja in bo predvidoma sklenjena do konca leta, je poudaril ravenski župan Tomaž Rožen. Ruski lastnik Rimskega vrelca, ki je nepremičnino od tamkajšnje občine kupil leta 2012, kompleksa zaradi različnih vzrokov v pogodbenem roku ni obnovil, zato so se dogovorili za poravnavo pred sodiščem. Ta sicer še ni dokončno sklenjena, poleg vrnitve kompleksa občini pa predvideva še vrnitev skupno 400.000 evrov ruskemu investitorju v štirih enakih letnih obrokih od leta 2017, kupnina pa je pred dobrimi štirimi leti znašala 80.000 evrov več.

Župan občine Ravne na koroškem si želi investitorja, ki bi glede na dane možnosti območja pognal turistični razvoj.

Mednarodni razpis

Po Roženovih besedah se na občini že pripravljajo na novo prodajo, nekaj interesentov iz tujine pa se je že oglasilo. Turistični kompleks v Kotljah obsega 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. »Želimo si investitorja, ki bi glede na dane možnosti območja pognal turistični razvoj. Občina načrtuje izdajo prodajnega kataloga in iskanje investitorjev z mednarodnim razpisom, ki bo predvidoma objavljen prihodnje leto. Potencialne investitorje iz Slovenije in tujine bo občina nagovarjala k nakupu z vsebinami, ki jih ponuja Rimski vrelec. To je predvsem z izvirom zdravilne mineralne vode, ki ima pretok štiri litre na minuto. Poskušali jih bomo prepričati, da je to dobra poslovna priložnost,« je dejal Rožen.