Bruci

V novo študijsko leto s koncertom in darilnimi paketi

D. B./STA
2. 10. 2016, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ob začetku novega študijskega leta univerze in študentske organizacije za študente, predvsem tiste, ki s študijem šele začenjajo, pripravljajo kar nekaj dogodkov. V Ljubljani bodo novo študijsko leto slavnostno odprli pred Univerzo v Ljubljani, zvečer pa bo sledil koncert. V Mariboru in na Primorskem bodo študentom delili informativne mape.

STA
Študente v ponedeljek čaka kar nekaj dobrodošlic.

Univerza v Ljubljani bo v ponedeljek pripravila prireditev Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani, ki se bo popoldne odvijala pred rektoratom univerze na Kongresnem trgu. Novo študijsko leto bodo slavnostno odprli ob 17. uri.

Sprejem novih študentov bo po napovedih spremljal bogat program, v katerem se bodo prepletali glasba, ples in petje. Tistim, ki bodo to želeli, bodo posamezne fakultete predstavile svoje študijske programe in obštudijske dejavnosti.

Zvečer pa bo Študentska organizacije Univerze v Ljubljani na ploščadi ljubljanskega študentskega kampusa pripravila t. i. koncert dobrodošlice, na katerem bo nastopila skupina Plavi orkestar. Koncert je brezplačen, vstopnice, ki jih je bilo treba prej rezervirati, pa so že pošle. V ponedeljek bo hkrati prvi dan Študentske kuhne, ki bo v kampusu trajala vsak dan v tednu do četrtka, od 11. do 17. ure.

V Mariboru Bruc paket

Univerza v Mariboru za vse, ki v študijske klopi sedajo prvič, pripravlja t. i. Bruc paket, s katerim jim bo zaželela dobrodošlico in ponudila osnovne informacije o študiju na univerzi.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru za bruce pripravlja informativno akcijo DOSTOP, s katero jim želi izraziti dobrodošlico in jim zagotoviti informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Začel se bo tudi t. i. teden dobrodošlice, v okviru katerega bo študentom omogočen obisk raznovrstnih dogodkov.

Na Primorskem info točke

Za študente, ki bodo študirali na Univerzi na Primorskem, je tamkajšnja študentska organizacija pripravila posebne info točke, na katerih bodo študentom postregli z uporabnimi informacijami.

Pri prometu z novim študijskim letom večjih novosti ni, saj cene subvencioniranega prevoza ostajajo enake kot v preteklem študijskem letu. Je pa novost t. i. vozovnica integriranega javnega potniškega prometa (vozovnica IJPP), ki jo lahko upravičenec uporablja za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom ter z mestnim avtobusom v Ljubljani in Mariboru. Vozovnica uporabniku omogoča vsakodnevno izbiro javnega linijskega prevoza na relaciji, ki je zapisana v vlogi.