Državno preverjanje

Najboljša je ekipa prve pomoči krške nuklearne elektrarne

D. B./STA
1. 10. 2016, 18.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na 22. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa Slovenije (RKS) in civilne zaščite, ki je bilo danes v Slovenj Gradcu, je zmagala ekipa krške nuklearne elektrarne, druga je bila ekipa ajdovskega območnega združenja RKS, tretja pa ekipa območnega združenja Zagorje ob Savi III, so povedali organizatorji.

J. A.
Fotografija je simbolna.

Znanje prve pomoči je na sedmih deloviščih po Slovenj Gradcu prikazalo 14 laičnih ekip iz vse Slovenije. Preverjanja, ki si ga je ogledala tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, se je tako udeležilo skupaj okoli 400 pripadnikov sil za zaščito in reševanje.

Ekipe so znanje prve pomoči prikazale na različnih simuliranih situacijah, ki bi se lahko zgodile na sejmu, množičnem dogodku, v neurju, obšolskih dejavnostih, pri migracijah beguncev ali ob delovni nesreči. Na enem od delovišč so morali člani ekip pokazati tudi teoretično znanje.

Ocenili so jih licencirani predavatelji RKS. Zmagovalna ekipa krške nuklearne elektrarne se bo prihodnje leto udeležila evropskega preverjanja ekip prve pomoči.