Novi Pazar

Po pijači so jo posilili

lt
2. 10. 2016, 07.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pet prijateljev se je v Novem Pazarju udeležilo slavja za rojstni dan, kjer so spoznali 27-letno dekle z motnjami v razvoju. Povabili so jo na pijačo, sledilo je nezaslišano.

Povabili so jo na pijačo, nakar so jo v sobi spolno napadli.

Tožilstvo ocenjuje, da je dekle lahkoverno, zato zavrača sklicevanje na njen pristanek k spolnim odnosom.

Novopazarska policija je zaradi suma, da so v torek spolno napadli dekle z motnjami v razvoju, aretirala Hasiba M. (45), Ediba M. (43), Asmira I. (20), Nuhija B. (28) in Edisa D. (29). Na policiji so sporočili, da se je napad zgodil na Hercegovački ulici 147, na domu Hasiba M. med praznovanjem rojstnega dne.

Dekle je bilo pred tem na obisku pri družini v njihovi okolici. Ko se je odpravila, jo je pet prijateljev povabilo na pijačo. Vabilo je po oceni policistov sprejela, ker je zaradi svojega duševnega stanja nagnjena k lahkovernosti. Potem so jo odvedli v sobo, kjer so jo izmenično zlorabljali.

5 prijateljev je med praznovanjem rojstnega dne spolno zlorabilo mimoidoče dekle.

Nesrečnica je dogodek prijavila policiji naslednji dan, vendar se ni spominjala podrobnosti, niti kraja, kjer so jo zlorabili. Policija je nato z operativnim delom odkrila lokacijo dogodka, pri tem pa so aretirali tudi eno osebo, ki je vse priznala. Tako so hitro našli še ostale možakarje, ki prav tako trdijo, da dekleta v spolni odnos niso silili. Tožilec te razlage zaradi njenega duševnega stanja ni sprejel. Pet prijateljev je tako obtoženih spolnega občevanja z nemočno osebo.

Vesela druščina je končala v priporu, policisti pa še zbirajo dokaze. Vsem so pobrali vzorce DNA, ki jih bodo primerjali z vzorci na postelji in na ostalih stvareh v sobi. Izsledki analize bodo pokazali, ali so vsi omenjeni sodelovali pri spolnem občevanju in za katera kazniva dejanja bodo obtoženi.