Galaxy Note 7

Adria prepovedala uporabo problematičnega samsunga

G.G./STA
15. 9. 2016, 11.09
Posodobljeno: 26. 3. 2023, 10.47
Deli članek:

V zadnjih dneh smo poročali o težavah pametnega telefona Samsung Galaxy Note 7, zdaj pa je iz varnostnih razlogov prepovedala uporabo tega telefona še Adria Airways.

Profimedia
Uporabo mobilnega telefona Galaxy Note 7 so uvedle tudi druge letalske družbe.

Adria Airways je ukrep prepovedi uporabe sprejela po priporočilu Evropske agencije za varnost v letalstvu. Omejitev se nanaša samo na model Galaxy Note 7 ter velja do preklica in ne velja za ostale modele proizvajalca Samsung ali telefone drugih proizvajalcev.

Telefon Galaxy Note 7 je potrebno shraniti v  oddano prtljago ali v ročno prtljago, ki se odda pred vhodom na letalo. Telefon mora biti med letom popolnoma izključen, prepovedano je polnjenje telefona med letom, kar vključuje tudi prenosne polnilnice.

"Prepričajte se o modelu telefona, ki ga uporabljate. V kolikor uporabljate model Galaxy Note 7, pred odhodom na letalo preverite, ali imate telefon pri sebi in ne v oddani prtljagi ter poskrbite, da bo telefon popolnoma izključen," so še navedli v Adrii.

Ukrepi so posledica številnih poročil o eksplozijah pametnega telefona, za kar naj bi bile krive okvarjene baterije v omenjenih Samsungovih mobilnikih.