Črna gradnja

Türkovi umaknili zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja

M.K.
8. 9. 2016, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Družina Vitoslava Türka je umaknila zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja za nezakoniti gradnji v Parecagu, piranska upravna enota pa je zato končala postopek, v katerem bi odločitev sicer sprejela v naslednjih dneh.

Google street
Vila Vitoslava Türka v Parecagu še vedno stoji.

STA
Vitoslav Türk je ob izbruhu afere s črno gradnjo zatrdil, da bodo dokazali, da v Parecagu niso gradili nezakonito.

Zakaj so Türkovi zahtevo za legalizacijo umaknili, ni jasno. Vitoslav Türk se je na telefonski klic novinarke Televizije Slovenija namreč oglasil, a je nato odložil slušalko in se na kasnejše klice ni več odzival, je poročal spletni portal MMC.

Türkovi so, potem ko je upravna enota zavrnila njihov zahtevek za spremembo gradbenega dovoljenja, saj je inšpekcija ugotovila, da ne gre za neskladno, pač pa za tipično nelegalno gradnjo, pred poletjem poskusili še enkrat in tokrat zahtevali gradbeno dovoljenje.

Po informacijah MMC pa naj bi upravna enota, če bi postopek izpeljala do konca, Türkove znova zavrnila, saj gradnja oz. legalizacija takih objektov na kmetijskem zemljišču ni mogoča in ne bo niti v bližnji prihodnosti.

Arhiv
Črna gradnja Vitoslava Türka v Parecagu.

V preteklih dneh so na poizvedbo STA glede odločanja o vlogi Türkovih na upravni enoti le skopo odgovorili, da je postopek še v teku in zato zadeve ne morejo komentirati.

Gradbeni inšpektorji bi medtem že lahko začeli z rušenjem. Sklep o odstranitvi nelegalnih objektov je namreč že nekaj časa pravnomočen. Zakaj v Parecagu še niso prižgali strojev in kdaj jih bodo, ni znano, saj vrstnega reda in datumov ne razkrivajo, ker bi to oviralo njihovo delo.