Prihaja čas trgatev

Prilika o treh štajerskih pijandurah za volanom

G.G.
8. 9. 2016, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Znano je, da so najbolj nevarni vozniki pijani vozniki, a nekateri se še vedno oklepajo volana, pa čeprav omamljeni od alkohola še komaj vidijo. Na Štajerskem so včeraj zabeležili kar tri takšne »vozniške pijandure«.

STA
Fotografija je simbolična
Policisti medtem opozarjajo, da počasi vstopamo v čas, ko se začenja čas trgatev. Ker »priložnost dela tatu«, gre pričakovati, da se bo stanje na cesti v prihodnjih tednih le še slabšalo. Zato bodi na mestu opozorilo, da alkohol nikakor ne sodi v cestni promet.

Na prvo mesto uvrstimo 63-letno Mariborčanko, ki ni zmogla zapeljati skozi krožišču na Lackovi cesti v Mariboru. Odneslo jo je s ceste in policisti so hitro vedeli zakaj. V organizmu je imela kar 1,28 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so ji seveda začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Nič »slabši« ni bil 49-letni Rušan, ki je včeraj popoldne blagem levem ovinku na Selniški cesti v Rušah zapeljal s ceste in trčil v obcestni količek. Ob tem ga je zavrtelo in odneslo bočno preko levega smernega vozišča, kjer je trčil v pravilno nasproti vozeč osebni avtomobil. Voznica tega osebnega avtomobila se je v trčenju lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. Tudi ta povzročitelj prometne nesreče je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu kar 1,01 mg/l alkohola, so sporočili s PU Maribor.

Nekaj pred 20. uro pa je imel od alkohola počasnejše reakcije tudi 48-letni voznik, ki je z avtom na Ljubljanski cesti v Slovenski Bistrici na prehodu za pešce trčil v 40-letnega pešca. Pešec je utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče so ugotovili, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,82 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu pa ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.