Številne intervencije

Kaj se je dogajalo? Imeli so polne roke dela

T.L.
1. 9. 2016, 07.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Če se odločite za obisk gorskega sveta, se ne držite le izreka "pot pod noge", ampak prej razmislite os svojih sposobnostih in pripravljenosti za takšen podvig.

STA
Gorski reševalci

Te dni veliko ljudi zahaja v gore, pri tem pa nekateri ne upoštevajo nasvetov ali precenijo svoje sposobnosti. Posledično so včeraj v roku ene ure gorski reševalci imeli polne roke dela.

Ob 20.47 so na Komarči v občini Bohinj gorski reševalci postaje GRS Bohinj našli dva omagana planinca, ki nista več mogla nadaljevati poti v dolino. Reševalci so oba planinca oskrbeli in pospremili v dolino, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Ob 20.35 so iz Male Pišnice v občini Kranjska Gora gorski reševalci GRS Kranjska Gora v dolino pospremili dva onemogla tuja državljana, ki sta se izgubila.

Ob 19.26 si je pri sestopu čez Komarčo v občini Bohinj planinec poškodoval glavo. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so planinca oskrbeli na kraju dogodka. Dežurna ekipa GRS na letališču Brnik je z helikopterjem Slovenske vojske planinca prepeljala v SB Jesenice.

Ob 19.16 si je na Smokuškem vrhu v občini Žirovnica planinec zlomil nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica so planinca oskrbeli in ga prenesli do ceste, kjer so ga predali reševalcem NMP Jesenice v nadaljnjo oskrbo.