Poletna scena

Po poletnem rajanju smetišče

pk
30. 8. 2016, 18.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dogajanje v Novi Gorici je vsako poletje zelo pestro; tudi letos ni bilo nič drugače. Bogata bera prireditev je na različne dogodke privabila ogromno ljudi.

Facebook
Tako je bilo videti prizorišče sobotnega koncerta v okviru niza prireditev Poletna scena v nedeljo zjutraj.

A podoba prizorišč, kjer se je dogajalo, dan zatem ni bila tako privlačna, kar je kot problem na družbenih omrežjih izpostavil eden od domačinov. Na njegov zapis, v katerem je izrazil razočaranje nad kupom odvrženih smeti po sobotnem koncertu v okviru Poletne scene, se je odzvala tudi Mestna občina Nova Gorica.

»Tudi nam je žal, da je tako. Seveda smo tako kot vedno poskrbeli, da so ustrezne službe prizorišče očistile,« so komentirali in dodali, naj bodo te fotografije ogledalo vsem, ki smetijo prizorišče in s tem pokažejo raven svoje kulture. »Ljudje, ki se tako obnašajo, si ne zaslužijo, da se udeležujejo kulturnih dogodkov in drugih prireditev na prostem,« je Mestna občina zapisala na svojem facebook profilu.

Domačini so sicer nekaj nejevolje izrazili tudi na račun hrupa, ki ga živahni obiskovalci včasih povzročajo do zgodnjih jutranjih ur.