Bo izključen?

Podobnik bi s Kanglerjem, SLS, Novakovo in Primcem kazal pot Evropi

T.L.
5. 8. 2016, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Podobnik je 100-odstotno prepričan, da ga ne bodo izključili iz stranke SLS.

sta
Marjan Podobnik

Danes je dan D za Marjana Podobnika. Občinski odbor stranke bo v Velikih Laščah odločal o predlogu, da ga izključijo iz vrst stranke. Očitajo mu obrekovanje vidnih članov SLS in povezovanje z Janezom Janšo, da bi se sam znova povzpel na čelo stranke, nekaj ostrih besed pa je izrekel tudi na račun aktualnega predsednika stranke Marka Zidanška, češ, da s takšnim vodstvom stranka nima možnosti za vstop v parlament na naslednjih volitvah.

Podobnik bi zaključil z epizodo ... 

V četrtek so se v studiu nacionalne televizije v oddaji Odmevi srečali Marjan Podobnik, Marko Zidanšek in Franc Kangler. Zidanšek in Podobnik sta delovala precej spravljivo, češ, da resnega spora v stranki ni, da pa se morajo člani držati pravil, je dodal Zidanšek. 

Podobnik je dejal, da verjame, da bo dobil podporo na občinskem odboru. "Želel bi si, da bi tudi v nadaljevanju prišlo do dogovora z vodstvom Slovenske ljudske stranke in da bi zaključili to nesrečno epizodo, za katero sem prepričan, da je nevarna za prihodnost Slovenske ljudske stranke".

Franc Kangler je prepričan, da bi izključitev Podobnika pomenila konec stranke. Če se stranka ukvarja z notranji problemi, nima prihodnosti na prihodnjih parlamentrnih volitvah, je dodal. "In prav čutil sem v srcu in v sebi, da je potrebno ustanoviti novo ljudsko stranko in to sem naredil," je malo reklame za svojo stranke naredil Kangler.

... in bi povezan pot kazal tudi Evropi

Zidanšek je prepričan, da bo stranka na prihodnjih volitvah znala prepričati slovenske volivce, v kar pa Podobnik ni prepričan. Ima pa drugačno rešitev - povezovanje. In sicer povezovanje SLS, Kanglerjeve ljudske stranke, s pridružitvijo "gospe Ljudmile" in "gospoda Primca".

"In bi vsi tisti, ki smo iz krščansko-ljudske opcije začeli v 90-ih letih, res lahko naredili zmagovito opcijo, ki bi imela tudi mandatarski potencial. Ki bi lahko ponudila vizijo. In verjamem, da ima ta opcija vizijo, kako rešiti probleme Slovenije in pokazati pot tudi Evropi".

Sicer pa sta se Zidanšek in Kangler izmenjala nekaj besed o novi ljudski stranki, Kangler pa znova igral na karto "malega človeka", ki ga ne bodo pustili na cedilu in obljubil, da članov ne bodo izključevali na takšen način, kot se je to zgodilo njemu.

Sicer pa je Podobnik 100-odstotno prepričan, da ga ne bodo izključili iz stranke SLS.