Prenos podatkov

Izognite se previsokemu računu za telefon na dopustu

zf
28. 7. 2016, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Da bo dopust zares prinesel občutek spočitosti, je pametno, da določene zadeve uredite predhodno. Hitro se lahko zgodi, da zaradi brezskrbnega telefoniranja in pisanja SMS-sporočil v tujini poskrbimo za visok račun.

Kljub vsemu pa operaterji opozarjajo, da je glavni krivec za jezo in frustracijo prenos podatkov. Dejstvo je, da v času sodobne tehnologije želimo biti povsod dosegljivi vsem, prijateljem pa namesto pisanih razglednic raje pošiljamo kratka sporočila ali multimedijske vsebine. Znanih je tako več primerov uporabnikov, ki so morali plačati več sto evrov visoke račune kljub prilagoditvam storitev in tarifam, ki jih za tujino ponujajo mobilni operaterji.

Imejte nadzor

Zaradi letnega dopusta zagotovo ne boste zamenjali operaterja, s katerim ste zadovoljni. Da boste imeli nadzor in pregled nad stroški, je pomembno, da v mobilniku izberete možnost »ročnega operaterja«. Tako sami izberete, katero partnersko omrežje boste uporabili, v obmejnem pasu pa preprečite, da bi se telefon samodejno povezoval na bazne postaje tujih operaterjev. Zavedajte pa se tudi, da vključene minute in zakupljene količine podatkov, ki veljajo v domačem omrežju, v tujini ne veljajo.