Danes sestanek uprave Luke Koper?

Blokada traja že tretji dan, škoda vse večja

E.R.
3. 7. 2016, 08.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes naj bi se sestala uprava Luke Koper, da bi poiskala možnosti za rešitev nastalega položaja. Iz Luke Koper informacij o sestanku še ni, zato lahko sklepamo, da intenzivni pogovori še potekajo.

Minister Počivalšek je v soboto zavrnil pogovore s celotno štiričlansko upravo.

Spontani upor delavcev v Luki Koper gre v tretji dan. Zahtevajo odstop ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča in državnega sekretarja na finančnem ministrstvu Metoda Dragonje ter prihod premierja Mira Cerarja v Koper. Cerar na ultimat ne pristaja, gospodarska škoda pa je zaradi blokiranega koprskega pristanišča vse večja.

Po ocenah Slovenskih železnic jim zaustavitev tovornega železniškega prometa dnevno povzroča okoli 700.000 evrov izgube. Kakšna je širša škoda, je za zdaj težko oceniti, a skoraj gotovo je mogoče govoriti o milijonih evrov.

Zaradi blokade železniški tovorni promet ustavljen, za SŽ dnevno 700.000 evrov izgube 

Sestanek Počivalška z Luko in železnicami neuspešen 

Prvi poskus dialoga v obliki sestanka gospodarskega ministra Zdravka Počivalška s predsednikom uprave Luke Dragomirjem Matićem in direktorjem SŽ Dušanom Mesom, ki ga je včeraj zahteval premier Cerar ni bil uspešen. Matić je sestanek protestno zapustil, ker na sestanku ni mogla sodelovati celotna uprava, torej tudi delavski direktor.