Neurje z vetrom in točo

Huda ura na Dolenjskem: klestila toča v velikosti češenj

T.L.
14. 6. 2016, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poplave in uničeni poljski pridelki.

Dolenjski list
Fotografija je arhivska.

Nestanovitno vreme s točo je danes spet udarilo. Tokrat je bilo najhujše na Dolenjskem. Res pa je, da dneva še ni konec, čeprav po podatkih Agencije za okolje (Arso) za Slovenijo ni izdano opozorilo pred možnostjo padanja toče. 

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je bilo najhujše v okolici Sevnice, nad katerim se je po 13. uri razbesnelo močno neurje z vetrom in točo, ki je bila debela kot češnja. Toča je poškodovala predvsem poljske pridelke.

Ob 13.41 je cesto Sevnica–Drožanje poplavila voda, ki je na cesto nanosila večjo količino peska in zemljine. Posredovali so delavci podjetja Komunala Sevnica in cesto očistili. Poleg tega pa je na Drožanjski cesti v Sevnici voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, še poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.