Stečaj

Štormanov lokal v Šmarju pri Jelšah na javno dražbo

M.K./STA
11. 6. 2016, 10.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Stečajna upraviteljica Alja Markovič Čas, ki vodi stečaj nekdanjega znanega celjskega gostinca Zvoneta Štormana, je objavila prvo javno dražbo za prodajo Štormanovega lokala v Šmarju pri Jelšah.

Lokal gostinca Zvoneta Štormana v Šmarju pri Jelšah je doslej od oktobra 2014 imela v najemu Vera Krivec.

Dražba bo potekala 4. julija, izklicna cena pa je določena v višini 217.254 evrov, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Lokal nekdanjega gostinca  Zvoneta Štormana v Šmarju pri Jelšah obsega 756 kvadratnih metrov ter pripadajoča zemljišča, ki v naravi predstavljajo parkirne prostore, dvorišče in pomožne prostore. Doslej je ta lokal od oktobra 2014 imela v najemu Vera Krivec.

Kot je Alja Markovič Čas zapisala v rednem poročilu o poteku stečaja, je njena poizvedba glede Štormanovih bančnih računov, pokazala, da ima Štorman odprt račun v Španiji in Nemčiji, vendar ji tamkajšnje banke podatkov niso hotele dati.

Stečajna upraviteljica je prav tako na različne naslove odvetniških in nepremičninskih pisarn v Španiji posredovala vabila za prodajo Štormanovega premoženja na Kanarskih otokih, a doslej ni prejela nobenega odgovora.

V stečaju Štormana, ki je v osebnem stečaju pristal aprila 2014, je terjatve prijavilo 65 upnikov, največja upnika pa sta finančna uprava in KBM Leasing. KBM Leasing je zaradi neporavnanih obveznosti Štormanov hotel v Celju decembra leta 2014 za 1,35 milijona evrov prodal družbi Administrator, za katero naj bi stal celjski nepremičninar Aleksander Jančar.

Stečajna upraviteljica pa je Štormanova zemljišča v Šempetru oddala v najem družbi Štorman, ki jo vodi njegova hči Elizabeta.