Presunil z očmi

Pahor pristal med princi

Simon Rosc
2. 6. 2016, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Politiki in privlačnost? Ja, očitno tudi to gre skupaj. Je pa vprašanje, koliko k privlačnemu videzu prispevata moč in ugled, ki ga možje v kravatah uživajo v družbi. Kakorkoli, na seznamu najbolj privlačnih svetovnih voditeljev se je znašel tudi naš predsednik Borut Pahor.

sta
Pahor je k svoji beri višanja priljubljenosti zdaj dodal še uvrstitev na lestvico najbolj privlačnih voditeljev.

MsMojo, največji kanadski youtube kanal, ki je specializiran za vsebine, namenjene ženskemu spolu, je analiziral svetovne voditelje in sestavil seznam desetih najprivlačnejših politikov oziroma drugih voditeljev, kot so razne kronane glave. Sicer pri repu, pa vendar, med desetimi najbolj privlačnimi žrebci v kravatah se je znašel tudi naš predsednik Borut Pahor.

Pahor je na lestvici pristal pred grškim premierjem in za ameriškim predsednikom. 

NAJBOLJ PRIVLAČEN JE KANADSKI PREMIER

Čisto zadnje mesto so uredniki MsMojo namenili grškemu premierju Aleksisu Ciprasu, ki je bil med drugim konec leta 2015 »okronan« tudi za enega najvplivnejših zemljanov. Takoj za njim, na deveto mesto, so po privlačnosti uvrstili našega predsednika, na osmem mestu pa se je znašel zagotovo eden najvplivnejših zemljanov, predsednik ZDA Barack Obama. Na sedmo mesto so uvrstili kralja državice Butan ob Kitajski in Indiji, Jigmeja Khesarja Namgyela Wangchucka, ki je v svojo državo vpeljal demokracijo in je znan kot izjemno ljudski kralj. Tudi danski princ Frederik se je znašel na lestvici najbolj privlačnih voditeljev, in sicer na šestem mestu, tik pred njim, na petem, pa je še en princ, gre za belgijskega princa Amedea. Četrto mesto zaseda bradati Arabec, princ Dubaja Šejk Hamdan bin Mohamed al Maktoum, tretje mesto član angleške kraljeve družine, princ Harry, pred njim je Carl Philip, švedski princ. Naslov najbolj privlačnega žrebca med svetovnimi voditelji pa so pri MsMojo namenili mlademu kanadskemu premierju Justinu Trudeauju.

Justin Trudeau, kanadski premier, je že takoj ob vstopu v politiko nase opozoril s privlačnim videzom.

PRESUNILE SO JIH PAHORJEVE OČI

Razlaga, zakaj so Pahorja umestili med deset najprivlačnejših svetovnih voditeljev, je nadvse zanimiva. Prvi razlog so menda njegove »otroško modre oči«, kot jih opišejo v videu. Sicer pa je na lestvici pristal tudi zato, ker je aktiven na vseh družbenih omrežjih, ker igra bobne, ima smisel za humor in govori šest jezikov. Seveda v videu niso pozabili omeniti, da je Pahor vajen dobrega videza, saj je kot študent za plačilo študija delal kot maneken.  

Mnogi so prepričani, da bi si švedski princ Carl Philip, ki se je nedavno poročil, bolj zaslužil prvo kot pa drugo mesto.

PREDSEDNIKOVA SAMOHVALA

Pahor se je z videom kar sam pohvalil in ga ponosno delil na svojem facebook profilu. Kdo bi se pa sramoval dejstva, da je uvrščen med najbolj privlačne svetovne voditelje? A je ob tem zopet sprožil polemiko, ali takšno vedenje in »hvaljenje« s tovrstnimi lestvicami pritiče položaju, kot je predsednik republike. Nedvomno je to še ena od Pahorjevih aktivnosti, ki njegovo funkcijo še bolj »udomačujejo«, kar je način predsedovanja, ki se ga Pahor poslužuje že ves svoj mandat. Za komentar omenjene lestvice smo sicer zaprosili tudi samega predsednika, a se na naša vprašanja v njegovem kabinetu niso odzvali.

1. Justin Trudeau, premier Kanade

2. Carl Philip, princ Švedske

3. Harry, angleški princ

4. Šejk Hamdan bin Mohamed al Maktoum, princ Dubaja

5. Amedeo, belgijski princ

6. Frederik, danski princ

7. Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, kralj Butana

8. Barack Obama, predsednik ZDA

Šimen Zupančič
9. Borut Pahor, predsednik Slovenije

10. Aleksis Cipras, grški premier