Izmenjava obveščevalnih podatkov

Drugi mož Cie pri Pahorju in Cerarju

M.K./STA
19. 5. 2016, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Namestnik direktorja ameriške obveščevalne agencije Cia David Cohen, se je s predsednikom vlade Mirom Cerarjem in predsednikom republike Borutom Pahorjem dogovoril o sodelovanju med ZDA in Slovenijo na obveščevalnem področju, zlasti v luči sodobnih varnostnih groženj.

Twitter
David Cohen, namestnik direktorja ameriške obveščevalne agencije Cia

Kot so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade, sta se sogovornika strinjala, da je mednarodna izmenjava obveščevalnih podatkov eden ključnih ukrepov za učinkovito soočanje s sodobnimi varnostnimi izzivi.

Iz urada predsednika republike pa so danes sporočili, da sta Pahor in Cohen posebno pozornost posvetila varnostnim vidikom migracij in njihovemu vplivu na varnost v Evropi, še posebej v regiji Jugovzhodne Evrope.

Minuli mesec se je v Sarajevu nenapovedano na poti iz Rijada dva dni mudil tudi direktor ameriške obveščevalne agencije Cia John Brennan. Med drugim se je sestal  s prvim človekom Obveščevalno-varnostne agencije BiH (Osa) Osmanom Mehmedagićem. Brennan in Mehmedagić sta se na sedežu Ose v Sarajevu pogovarjala približno uro. Vsebina pogovorov ni znana, mediji pa niso smeli niti v bližino poslopja.