Skrušeni oče

Oče utopljenega 11-letnika: Rad je imel vodo in voda ga je vzela

R.T.
17. 5. 2016, 15.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Oče pravi, da je oprostil vsem, ki so za dečkovo izginotje sumili družino.

Arhiv Svet24
Dečkovi starši so strti.

Po tragični smrti komaj 11-letnega Ognjena Rakočevića (11), so ga v Črni Gori iskali 12 dni, na koncu pa našli mrtvega ob izlivu reke Morače v Skadrsko jezero, je spregovoril oče Branko. Kot smo poročali, se je deček utopil, znakov nasilja niso našli.

Kot očetove izjave povzema portal Alo, sta starša sina prepoznala po določenih značilnostih. "Zdravnica Čukićeva nam je povedala, da je bil v vodi med 10 in 14 dni. To se ujema s tem, kar sem ocenil - da je stekel po ulici in odšel v vodo. Obdukcija je pokazala, da ni bilo znakov nasilja... Po oceni zdravnice se je utopil v treh do petih minutah. O, bog, upam, da ni trpel, si pa lahko mislim, kako mu je bilo v teh trenutkih," je dejal oče. Dodal je, da svojega sina najprej sploh ni prepoznal. Reka je namreč naredila svoje ...

"Skušal je priti do plaže. Odšel je vesel in mislim, da je veselo skočil v reko..." pravi zdaj skrušeni oče. Pravi, da je deček iskal svobodo in zato odšel. Oče se je še zahvalil vsem, ki so pomagali iskati dečka, hkrati pa oprostil vsem, ki so za dečkovo izginotje sumili družino.