Izginil je

Za avtističnim dečkom Ognjenom (11) še vedno ni sledi

R.T.
12. 5. 2016, 17.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pred devetimi dnevi je ponoči izginil iz družinske hiše. Išče ga policija, vojska in okoliški prebivalci, vendar brez uspeha.

youtube
Mama pogrešanega dečka je obupana.

Še vedno ni sledi za 11-letnim Ognjenom Rakočevićem, ki je v noči med 3. in 4. majem izginil iz družinske hiše v črnogorski Podgorici. Svetlolasi deček ima razvojno-nevrološkomotnjo avtizem, še danes pa tudi policija še ni prepričana, kaj se je z njim zgodilo in ali je šlo morda za ugrabitev. Ves čas dečka intenzivno iščejo policija, vojska in okoliški prebivalci, vendar brez uspeha. Potapljači so preiskali tudi strugo reke Morače vse do Skadrskega jezera in ne verjamejo, da bi bil deček lahko v reki.

Nočni obiski

Družina pogrešanega dečka pa trdi, da jih podnevi in ponoči nadlegujejo lažni 'policijski inšpektorji' in jasnovidci, ki kar nenapovedano prihajajo na dvorišča in hiše v naselju. Tako naj bi se pred hišo Rakočevićevih pred dvema dnevoma zgodil incident, ko naj bi okoli 3. ure zjutraj do hiše Ognjenovega strica prišla skupina 30 ljudi, ki na lastno pobudo išče pogrešanega dečka. Trdili so, da je glede na skico, ki jo je naredil eden od domnevnih jasnovidcev, deček v bližnji hiši in so zato želeli vstopiti vanjo. Ognjenov oče je poklical policijo, saj naj bi v hiši živel sosed, ki ima resne zdravstvene težave.

Številni okolico, kjer je živel Ognjen in skalnato območje ob reki Morači snemajo z daljinsko vodenimi zračnimi plovili, droni s kamerami. Tudi s pomočjo posnetkov iz zraka dečka še niso našli.