Stiska Alpine

Svetovalci jih še naprej izčrpavajo

M.K.
5. 5. 2016, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nemško svetovalno podjetje Admetam Business Consultants, ki mu je finančno obubožana Alpina samo v zadnjih šestih mesecih nakazala pol milijona evrov, zdaj od žirovske tovarne obutve zahteva še 400 tisoč evrov.

Alpina
Pogodba z Nemci naj bi bila mlinski kamen za Alpino.

Nemci zdaj zahtevajo izplačilo variabilnega dela pogodbe, ki so jo konec avgusta podpisali z nekdanjo direktorico Alpine Barbaro Vtič Vraničarpiše danes SiolNET. To je nadzorni svet Alpine po aprilskih protestih zaposlenih in drugih prebivalcev Žirov razrešil s položaja. Skupaj z Vtič Vraničarjevo je moral iz Alpine oditi tudi Admetam.

Admetamu, ki je v Žireh med avgustom 2015 in februarjem 2016 mesečno prejemal po 77 tisoč evrov, pogodba daje pravico do izplačila v višini desetih odstotkov vrednosti povečanega dela denarnega toka (EBITDA), ki ga bo Alpina ustvarila najpozneje do leta 2017.

Admetam se od leta 2014 pojavlja v več podjetjih v težavah, katerih pomembni upnik ali lastnik je DUTB, med njmi so Cimos, Pomurske mlekarne, Polzela, Mariborska livarna Maribor (MLM) in Alpina.

Admetam je od slovenskih strank v slabih dveh letih skupaj prejel za več kot 3,2 milijona evrov plačil (brez DDV). 

Alpina
Barbaro Vtič Vraničar naj bi DUTB na čelo družbe, po pisanju SiolNET, postavila prav zato, da bi najela Admetam.