Prometna varnost

Policist Peter svetuje

G.G.
4. 5. 2016, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V preventivni akciji »Hitrost in posledice v prometnih nesrečah«, ki se je odvila na Bevkovem trgu v Novi Gorici, je sodeloval tudi skakalni velemojster Peter Prevc. Tokrat v vlogi policista.

PU Nova Gorica
Peter Prevc kot mož postave.

Peter je namreč tudi policist. Formalno je zaposlen v oddelku vrhunskih športnikov v policijski akademiji. Policist Peter je mladim podal nekaj koristnih nasvetov glede varne vožnje, še posebej pa je izpostavil problematiko hitrosti in varne vožnje motoristov.

PU Nova Gorica
Za obvezno registracijo mopedov so glasovali le poslanci SMC in DeSUS, medtem ko so ji v SD odrekli podporo (fotografija je arhivska).

Navzoče sta nagovorila Robert Vehovec iz sektorja prometne policije na generalni policijski upravi in  župan Nove Gorice Matej Arčon. V svojih kratkih nagovorih sta med drugim poudarila, da želijo organizatorji v sklopu tovrstnih preventivnih dejavnosti spodbuditi vse udeležence v cestnem prometu k spoštovanju cestnoprometnih predpisov, predvsem da bi vožnjo prilagodili svojim sposobnostim, razmeram na cesti in da vozijo s prilagojeno hitrostjo.

Obiskovalci prireditve so se lahko seznanili s postopki policije v prometu, si ogledali službeno patruljno vozilo znamke Škoda RS z video snemalnikom in službeno motorno kolo policistov PPP Nova Gorica, laserske merilnike hitrosti in ostalo opremo za reševanje prometnih nesreč.

PU Nova Gorica