Kultura

VIDEO: Nova skladba skupine Radiohead

G.G./STA
4. 5. 2016, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko so Radiohead v ponedeljek zapustili vse svoje socialne kanale, so v torek objavili novo skladbo Burn The Witch. Oboževalci se ponovno sprašujejo, ali skupina vendarle napoveduje izid težko pričakovanega novega albuma, a Radiohead zaenkrat molčijo. Njihov zadnji studijski album The King of Limbs je izšel leta 2011.

V štiriminutnem animiranem videu za skladbo Burn The Witch, ki je bil objavljen na uradni spletni strani skupine, se sprva pojavi portret idiličnega mesteca na angleškem podeželju, ki ga nato naselijo moreče podobe, sklene pa požig.

Za video so uporabili lutke, ki so se v 60. letih pojavile v angleških televizijskih risankah, narejenih po principu stop-motion animacije, zdi pa se, da ga je navdahnila tudi kultna grozljivka Krvava žetev.

V skladbi Burn The Witch se pojavljajo za skupino značilna skrivnostna besedila, kot je Stay in the shadows, cheer the gallows, this is a round-up.

Radiohead so nazadnje 25. decembra objavili skladbo Spectre, ki so jo napisali za film o Jamesu Bondu, za katerega so producenti na koncu izbrali pesem Writing's On The Wall Sama Smitha.

Njihovi oboževalci pričakujejo, da bodo zelo kmalu izdali novi album, saj glasbeniki vseskozi namigujejo v to smer. Radiohead bodo od 20. maja nastopili v šestih svetovnih mestih, koncertirali pa bodo tudi na več festivalih.