Širitev zdravstvenih programov

Ambiciozni načrti bolnišnice

pk
4. 5. 2016, 18.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica bodo širili zdravstvene programe, krepili kadrovsko zasedbo in nadaljevali izvajanje investicijskih naložb. Kaj nameravajo storiti?

P.K.
S širitvijo programov, prenovami in več kadra si šempeterska bolnišnica letos zastavlja velike načrte.

Pomočnica direktorice zavoda za strokovno-medicinske zadeve Dunja Savnik Winkler leto 2016 označi za zelo ambiciozno za šempetersko bolnišnico, saj so si zadali optimističen načrt širitve zdravstvenih programov, zaposlovanje dodatnega kadra in nadaljevanje investicijskih naložb.

Vodstvo bolnišnice bo poskrbelo še za eno od problematik; pomanjkanje parkirnih mest ob bolnišnici. 

Katere programe krepijo

»Načrtujemo širitve programov na področju internistike, kar vključuje invazivno interventno kardiologijo, uvajanje novih oblik internističnega onkološkega zdravljenja na področju urogenitalnih tumorjev in povečanje obsega prvih pregledov v specialističnih ambulantah,« pojasni sogovornica. Tudi na področju ortopedije bodo razširjali program in v kirurgiji, v okviru katere bi radi opravili več operacij krčnih žil in kil ter onkoloških operacij na črevesu in urogenitalnih organih.

STA
Dunja Savnik Winkler, pomočnica direktorice, je letošnje leto za bolnišnico označila za zelo ambiciozno.

Do poletja bi radi začeli izvajati tudi presejalni program Dora. Njihov cilj v Dori bi bil zvišanje števila prvih pregledov dojk. Posebna pridobitev za ženske oziroma bodoče mamice pa bo gotovo uvedba nove metode obporodne analgezije.

Načrtujejo okrepitev kadra

STA
S širitivjo programov ne bo primanjkovalo zdravstvenega osebja le v urgentnem centru, ampak tudi po drugih oddelkih.

Čaka jih sicer še druga faza izgradnje urgentnega centra; zaključevali bodo endoskopski center in kuhinjo z jedilnico. Pomemben projekt bo potekal v Stari Gori; tam bodo prenavljali dotrajane in nevarne paviljone. Prenovili bodo tudi polikliniko, v stari stavbi bolnišnice sicer načrtujejo še izgradnjo pomožnega dvigala za transport pacientov, preureditev vstopne avle in nekaterih čakalnic.

STA
Direktorica Nataša Fikfak na desni in njena pomočnica Savnik Winklerjeva razlagata, da so bili načrti soglasno sprejeti in potrjeni v svetu zavoda.

»Likvidnost bolnišnice je trenutno dobra, tako da so bili ti načrti soglasno sprejeti in potrjeni s strani članov sveta zavoda. Vodstvo si bo še naprej prizadevalo povečati prilive in ne le zmanjšati stroškov in s tem zaustavljati strokoven napredek bolnišnice. Vse naštete razširitve programov bodo sicer mogoče le s pravilnim načrtovanjem medicinskega kadra, zato smo v finančnih načrtih za leto 2016 ob najboljšem izidu poslovanja navedli do 100 novih zaposlitev,« na koncu še pove Dunja Savnik Winkler.