Skakalne smuči

Peter Prevc ga je že podprl, zadnjo besedo pa ima zveza

R.T.
3. 5. 2016, 14.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pogodba o prevzemu Elanovega programa skakalnih smučih naj bi bila podpisana v prihodnjih dneh – cerkljanski podjetnik Peter Slatnar se že pripravlja na začetek proizvodnje.

STA
Slatnar bo sčasoma dobil tudi predkupno pravico za odkup kalupov in strojev za proizvodnjo skakalnih smuči.

Peter Slatnar, ki se s podjetjem Slatnar Carbon sicer ukvarja z izdelavo vezi za skakalne smuči, je za MMC povedal, da bodo najprej podpisali pismo o nameri, nato pa bo sestavljena pogodba. Najprej za najem opreme, prostorov in delovne sile, sčasoma pa bo Slatnar dobil tudi predkupno pravico za odkup kalupov in strojev za proizvodnjo skakalnih smuči.

Vodstvo Elana je 19. aprila sporočilo, da bo naredilo konec proizvodnji skakalnih smuči.

V prvi seriji 600 smuči

Smuči bodo lahko začeli sestavljati takoj, ko bo izdelan dizajn nove blagovne znamke, poroča MMC, saj bo Slatnar v začetku odkupil že proizvedene smuči in jih nato pod svojo znamko prodal naprej. Delo bo nato potekalo kot doslej, le da ne več po Elanovo blagovno znamko. V nov program bo v začetku vložil približno 150.000 evrov, letno pa namerava izdelati vsaj tisoč parov. Prvih sto naj bi jih bilo gotovih do konca maja.

Še soglasje mednarodne smučarske zveze

Slatnar bo hkrati ponudil še en nov izdelek – skakalne čevlje iz karbona. Čeprav je Peter Prevc že podprl projekt, pa bo podjetnik potreboval še soglasje mednarodne smučarske zveze, preden bodo lahko tekmovalci začeli uporabljati njegove smuči. Ta bo o tem odločala prihodnji mesec na kongresu.