Obilne padavine

Nočne težave: ujet je bil v zalitem podvozu

T. L.
2. 5. 2016, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na severovzhodu države noč ni bila mirna, gasilci so imeli polne roke dela. Tudi jutro ni mirno.

T.J.G./Dolenjski list
Gasilci so imeli ponoči polne roke dela (fotografija je arhivska).

Za prebivalci severovzhodnega dela države - predvsem Maribora z okolico - je burna noč. Padavine, ki so sicer zajele državo, so namreč na omenjenem delu tudi v nočnem času povzročale največ težav, zato so imele pristojne službe polne roke dela. 

Ujet v zalitem podvozi

Noč si bo zagotovo zapomnil voznik, ki je nekaj minut po polnoči na Čarmanovi ulici na Ptuju obstal s svojim vozilom v zalitem podvozu. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so vozilo izvlekli iz zalitega podvoza.

Ob 20.39 so v ulici Na gorco v Mariboru gasilci JZZPR Maribor iz kleti stanovanjske hiše izčrpali okoli pet kubičnih metrov meteorne vode. Gasilci PGD Radvanje so iz kleti stanovanjske hiše in jaškov na Streliški ulici v Mariboru so okoli 22. ure črpali vodo, ob 22.24 pa so gasilci PGD Ruše očistili zamašene cestne jaške ob Bezenski poti v občini Ruše, poročajo na portalu Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Voda je povzročala težave tudi danes zjutraj. Ob 6.27 so na Streliški cesti v Mariboru gasilci JZZPR Maribor iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali okoli pet kubičnih metrov meteorne vode.

V nedeljo zvečer so gasilci posredovali so tudi na Zgornjem Boču, kjer so z folijo prekrili zemeljski plaz.

Padala so drevesa

Gasilci so morali s cestišč odstraniti tudi več podrtih dreves: ob 20.12 na cesti med Šmarjem in Javorovico v občini Šentjernej, okoli 23. ure na Kozjaku nad Pesnico, okoli 5. danes zjutraj v Zgornjem Boču, ob 7.40 tudi na relaciji Podkraj-Radeče, ob 7.40 pa je v Zimici v občini Duplek padlo drevo poškodovalo električne vode. Gasilci PGD Korena so ob asistenci delavcev Elektra drevo odstranili s ceste.