Narasle vode

Močno deževje ponekod že povzroča nevšečnosti

M.K.
1. 5. 2016, 20.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zaradi obilnih padavin v severovzhodni Sloveniji, kjer je do večera padlo že 15 do 45 litrov dežja na kvadratni meter, so v zadnjih nekaj urah gasilci že večkrat posredovali.

STA
V noči na ponedeljek in v ponedeljek lahko pride do razlivanja rek v vzhodni, jugovzhodni in južni Sloveniji (slika je simbolična).

V severovzhodni Sloveniji je do nedelje zvečer padlo že 15 do 45 litrov dežja na kvadratni. meter. Od nedelje zvečer do ponedeljka popoldne pa lahko pričakujemo še 25 do 50 litrov na kvadratni meter, opozarjajo na Agenciji za okolje.

Arso

V noči na ponedeljek in v ponedeljek zato lahko pride do razlivanja rek v vzhodni, jugovzhodni in južni Sloveniji, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje. Zlasti vodotoki s povirjem na Pohorju lahko poplavijo tudi v večjem obsegu. Na teh območjih so možni porasti hudournikov.

Na portalu Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje poročajo, da so v zadnjih nekaj urah gasilci že večkrat posredovali. V Mariboru je prišlo do poplave meteornih voda iz kanalizacije v kletnih prostorih, kjer so morali črpati vodo, v Murski Soboti je poplavljena glavna ulica na Pušči, v občini Hoče-Slivnica pa je v podvozu pod železnico na cesti Rogoza - Hoče obstal avto. 

Na Bezeni v občini Ruše, so so gasilci PGD Bistrica ob Dravi čistili potok, ki je ogrožal stanovanjske hiše.

Portal poroča tudi o zamakanju stanovanja v zgornji etaži stanovanjskega bloka na Ljubljanski 25b v Mariboru, voda pa je prišla tudi v kletne prostore stanovanjske hiše v Dupleku. Ob 17.40 je na Pušči v občini Murska Sobota zaradi poškodovane kritine voda tekla v stanovanje. Gasilci PGD Pušča so prekrili del strehe s plastično folijo.

V Lenartu voda ogroža hleve, voda pa je tudi v kleti stanovanjske hiše na vinogradniški poti v Razvanju.