Slovenija

Rast GRAWE zavarovalnice

uk
19. 3. 2016, 19.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

GRAWE po 25 letih v Sloveniji uspešna in leto 2015 zaključila z 1,9 milijona evrov dobička.

arhiv podjetja
Božo Emeršič, MBA, predsednik uprave GRAWE zavarovalnice

Skupščina delničarjev GRAWE zavarovalnice se je seznanila s poslovanjem družbe, ki je v letu 2015 dosegla zavidljive rezultate. S 35,8 milijona evrov skupnih prihodkov od zavarovalnih premij so v GRAWE bistveno presegli načrte in število sklenjenih zavarovanj povečali na več kot 250 tisoč. Da je vizija in cilj v prihodnjih letih še bolj strma rast, dokazuje dejstvo, da so v letu 2015 povečali tudi svoj tržni delež.

GRAWE obeležuje 25 let v Sloveniji – ponosni so, da so ena od kapitalsko najstabilnejših finančnih institucij v Sloveniji in Evropi.

SEJA

Vodstvo GRAWE zavarovalnice, d. d., je na skupščini delničarjev predstavilo poslovne rezultate za leto 2015. Kljub zaostrenim gospodarskim razmeram in trendu upadanja zavarovalniškega trga je GRAWE zavarovalnici uspelo povečati obseg poslovanja in njen tržni delež. Poslovni izid pred obdavčitvijo je znašal 2,3 milijona evrov, čisti dobiček pa 1,9 milijona evrov, s čimer so v GRAWE zavarovalnici bistveno presegli postavljene načrte. Delničarji so na skupščini podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za delo v preteklem poslovnem letu ter sprejeli predlog o delitvi dobička iz poslovnega leta 2015. Ta ostane nerazporejen in se prenese v naslednje obdobje, s čimer se povečuje razvojni potencial zavarovalnice. »Kljub nepredvidljivim vplivom iz makroekonomskega in poslovnega okolja smo v GRAWE zavarovalnici v letu 2015 znatno presegli načrtovane cilje. Poslovno leto 2015 smo podobno kot lansko sklenili z dobičkom, ki je presegel načrtovanega. Po 25 letih uspešnega delovanja v Sloveniji verjamem, da je prihodnost GRAWE zavarovalnice zagotovo svetla. Z bogato tradicijo in izkušnjami, ki jih nadgrajujemo z znanjem in inovativnostjo v GRAWE zavarovalnici vzgojenih strokovnjakov, uresničujemo vodilo: biti dober, biti boljši kot včeraj,« je v jubilejnem letu poslovanja povedal mag. Božo Emeršič, MBA, predsednik uprave GRAWE zavarovalnice.