Slovenija

Potapljači so jih izvleki iz Drave

M.J./STA
19. 3. 2016, 17.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Okoli 70 potapljačev je danes v Mariboru čistilo strugo Drave v okviru 24. mednarodne ekološke akcije. Iz reke so izvlekli okoli 10 kubičnih metrov različnega kosovnega odpada, je za STA povedal predsednik Potapljaškega društva Maribor Vojo Eraković. Ob tem so tudi iskali 20-letnega Domna Simoniča, ki je izginil konec februarja, a ga niso našli.

STA
Skupaj so nabrali okoli 10 kubičnih metrov smeti.

Zaradi 40. obletnice mariborskega potapljaškega društva so danes izvedli tudi vajo celotnega sestava podvodne reševalne službe. Ekološke akcije se je udeležilo več kot 70 potapljačev, poleg tega so imeli tudi številne pomagače na kopnem. Iz Drave so izvlekli večinoma kolesa, prometne znake, koše za smeti, oglasne table za lokale, gume, našli pa so tudi klaviature, je povedal Eraković.

Ekološka akcija je potekala tudi v Dravogradu, Rušah, Ptuju in Varaždinu. Hkrati pa so se potapljači iz Krškega potopili v reko Krko.

V sklopu prireditve se je odvil tudi Eko sprehod v Koblarjevem zalivu v sodelovanju s mariborskimi splavarji, udeleženci pa so sproti pobirali še smeti po poti ob Dravi.

Celodnevno dogajanje na Lentu se bo s slovesno prireditvijo in druženjem zvečer zaključilo v Minoritih