Slovenija

Nov rok za FDV in ekonomsko fakulteto, ker popravljalnih ukrepov nista izvedla v celoti

STA
15. 3. 2016, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Inšpektorat za javni sektor je prejel poročilo o popravljalnih ukrepih z vseh fakultet, na katerih je ugotovil nepravilnosti pri izplačevanju dodatka za pripravljenost. Za fakulteto za družbene vede in ekonomsko fakulteto je ugotovil, da ukrepov nista izvedli v celoti, zato jima je določil dodatni rok, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

FDV
Na FDV popravljalnih ukrepov niso izvedli v celoti.

Po navedbah ministrstva je vseh devet fakultet, na katerih je inšpektorat odkril nepravilnosti pri izplačevanju dodatka za stalno pripravljenost, poročilo o popravljalnih ukrepih poslalo v za to določenem roku. Je pa pri fakulteti za družbene vede (FDV) in ekonomski fakulteti inšpektorat ugotovil, da popravljalnih ukrepov nista izvedli v celoti, zato jima je za to določil dodatni rok. Obe bosta morali dokazila o izvedenih ukrepih predložiti v naslednjih 60 dneh, vključno s podpisanimi dogovori z zaposlenimi o vračilu preveč izplačanih dodatkov, so pojasnili na ministrstvu.

Na sedmih fakultetah, pri katerih je inšpekcijski postopek že zaključen, bodo zaposleni glede na že sklenjene dogovore, vrnili za 122.770 evrov dodatka, medtem ko naj bi na vseh devetih fakultetah po oceni inšpektorata vrnili skupaj 300.000 evrov.

Inšpektorat za javni sektor je namreč lani izvedel nadzor na 11 fakultetah, pri tem pa pri devetih ugotovil, da so nezakonito izplačevale dodatek za stalno pripravljenost. Od leta 2012 do 2014 so izplačale dodatek v skupni višini nekaj več kot 770.000 evrov bruto.

Pejovnik trdi, da dokumenta ni podpisal

Na Univerzi v Ljubljani so do zdaj javno zatrjevali, da univerza ni nikoli dovolila izplačevanja dodatka. A je Delo danes objavilo dokument o sistematizaciji delovnih mest na fakulteti za matematiko in fiziko, na katerem je podpis nekdanjega rektorja univerze Staneta Pejovnika. Dokument med drugim navaja, da dekanu in prodekanom pripada tudi dodatek za stalno pripravljenost. 

Pejovnik pravi, da so dokument pripravile strokovne službe in nanj vstavile faksimile njegovega podpisa, sam pa z dokumentom naj ne bi bil seznanjen.