Črna kronika

Eksplodiral passat, voznik umrl

M.J.
15. 3. 2016, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Avtomobil je eksplodiral med vožnjo, nato pa se je zaletel v parkirana vozila. Zaradi strahu pred še eno eksplozijo, je policija zavarovala območje, stanovalcem pa prepovedala izhod iz domov.

Twitter
Nemška policija je potrdila, da gre za napad.

Eksplozija se je zgodila v Berlinu v jutranjih urah. Nemška policija je potrdila, da gre za napad, saj naj bi, sodeč po prvih informacijah, bil v vozilu podstavljen eksploziv. V eksploziji je umrl moški, najverjetneje gre za voznika passata.

Twitter
Policija se trudi ugotoviti identiteto umrlega voznika.

Motivi za napad še niso znani. Zaradi strahu pred še eno eksplozijo, pa je policija zavarovala območje. Na delu je pirotehnična ekipa, ki pregleduje vozilo in okolico. Prav tako so policisti prebivalcem prepovedali zapustiti domove, priporočajo pa tudi, da ostanejo okna zaprta.

Srebrn passat je eksplodiral med vožnjo, nato pa se je zaletel v parkirana vozila. Očividci so dejali, da so okoli osme ure zjutraj slišali glasen pok in da so se tla močno stresla.

Predstavnik policije v Berlinu, Jens Berger, je v izjavi za medije dejal, da je do eksplozije prišlo v jutranjih urah v zahodni mestni četrti Charlottenburg. »Naši preiskovalci so prepričani, da je eksploziji botrovalo eksplozivno telo,« je dejal Berger, zavoljo varnosti pa so tudi zavarovali ta del mesta.

Policija se trudi ugotoviti identiteto umrlega voznika, kaj več informacij pa trenutno še ni znanih.

Twitter
Eksplozija se je zgodila v Berlinu v jutranjih urah.