Slovenija

Ponovno o gnili roki pod mavcem

S.S.
15. 3. 2016, 06.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Višje sodišče v Ljubljani je razveljavilo sodbo bolnika, ki mu je pod mavcem zgnila roka. Okrožni sodniki bodo zadevo ponovno obravnavali 22. marca.

Arhiv Svet24
Čeprav je pacient zdravnike dva meseca opozarjal na bolečine in smrad, ki je prihajal iz mavca, mu ga niso odstranili.

Težave Ljubljančana Francija Mehleta so se začele, ko so mu decembra 2006 na ljubljanskem UKC po zdrobljenem zlomu leve nadlahtnice namestili mavec.

Čeprav je dva meseca opozarjal zdravnike na bolečine in smrad, ki je prihajal iz mavca, mu ga niso odstranili. Ko so ga februarja 2007 končno odstranili, so ugotovili, da je roka na pregibu dobesedno gnila. Okrožno sodišče v Ljubljani je razsodilo, da Mehletu zaradi težav po zlomu, ki so posledica nestrokovnega ravnanja zdravstvenega osebja ljubljanskega UKC, pripada odškodnina v višini 13.400 evrov z obrestmi. To je sicer 38.600 evrov manj, kot je zahteval.

Višje sodišče pa je te dni ugodilo pritožbi ljubljanskega UKC in zavarovalnice Adriatic Slovenica, sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno presojo prvostopenjskemu sodišču. Mehletu po oceni višjega sodišča med drugim ni uspelo dokazati, da mu zaposleni v UKC niso pojasnili oziroma ga opozorili na vse mogoče posledice in zaplete. O zadevi bodo na prvi stopnji spet odločali 22. marca.