Slovenija

Lažni popisovalci elektrike tudi na Gorenjskem in v Celju

STA
21. 1. 2016, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zadnjem času se po različnih slovenskih občinah pojavljajo neznanci, ki želijo z lažnim predstavljanjem vstopiti v stanovanja posameznikov ter jim v podpis ponujajo obvezujoče pogodbe za dobavo električne energije pri različnih ponudnikih, so v teh dneh opozorili v Elektru Gorenjska in Elektru Celje. Uporabnikom svetujejo, naj bodo previdni.

Profimedia
Povpraševanje po električni energiji se je povišalo.

Potem ko so opozorilo v ponedeljek ponovno objavili v Elektru Maribor, so na tovrstne primere v torek in sredo opozorili tudi v Elektru Gorenjska in Elektru Celje.

"V izogib neljubim situacijam in morebitnih zlorab uporabnikom svetujemo, naj bodo previdni in pozorni na nekorektne poslovne prakse. Pri ponudnikih na domovih naj uporabniki preverijo njihovo identifikacijo - službeno kartico s fotografijo, logotipom in naslovom podjetja ter njihov resnični namen," so zapisali v družbah.

Poudarili so, da imajo vsi terenski delavci pri sebi ustrezno identifikacijo, prav tako nosijo službena oblačila, na katerih je logotip družbe.

Uporabnike pozivajo, naj jih v primeru zlorab in lažnega predstavljanja obvestijo prek elektronskih naslovov info@elektro-gorenjska.si in info@elektro-celje.si ali prek telefonov 080 30 19 in 03 4201 201 oz. na drug primeren način.