Slovenija

Zločin med nastopom slovenskih orlov

ja
19. 1. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V soboto okoli sedme zvečer sta Peter in Vedran Veršec vstopila v stanovanje Ivice Ljubića, kjer je bil na obisku 24-letni Matija Molan. Vedran je Matijo dvakrat zabodel.

J. A.
Ivica Ljubić je pokazal, kam je bil zaboden Molan. Peter naj bi bil kot nabita pištola, napadel je že njega in dva druga moška iz soseščine.

O dogodku je policija poročala, da so nekaj po 19. uri prejeli klic na pomoč iz Brežic, kjer naj bi v enem izmed blokov prišlo do spora in pretepa med več osebami. Po prvih ugotovitvah so bili v dogodku udeleženi moški, stari 43, 18 in 24 let. Osemnajstletni osumljenec naj bi z nožem v predel trebuha zabodel 24-letnika, hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Motiv za napad naj bi bile zamere med Molanom in Petrom Veršcem. Oba sta pred leti živela v sobah v gostilni Lukež.

»Policisti in kriminalisti so 18- ter 43-letniku odvzeli prostost in ju pridržali. Zasegli so tudi nož. Nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivega dejanja poskusa uboja,« je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

GLEDALA SKOKE

J. A.
"Sprva sem hotel zaščititi Molana, pa sta me odrinila, dobil sem rano na glavi in na ustnici. "

Včeraj smo se oglasili pri Ljubiću, lastniku stanovanja. »Z Molanom sva tisti večer gledala skoke. Povabil sem ga popoldne, ko je šel mimo našega bloka. Prijazen fant je, večkrat se srečava v bližnjem parku, pomagal mi je narediti facebook profil, sicer pa je od lani zaposlen v Revozu kot varilec,« pojasni Ljubić in doda, da sta nameravala skuhati večerjo, vendar sta prej v stanovanje prišla nepovabljena gosta.

DVAKRAT ZABODEL

J. A.
Na Gubčevi v Brežicah je Matijo Molana zabodel Vedran Veršec, dogodek pa naj bi načrtoval njegov oče Peter.

»Nič nista govorila. Vrata so bila odklenjena in kar naenkrat sta stala pred nama. Sprva sem hotel zaščititi Molana, pa sta me odrinila, dobil sem rano na glavi in na ustnici. Potem sem se usedel, Molana sta pa odvlekla v hodnik. Oba sta skakala po njem, po nekaj minutah se je vse umirilo. Napadalca sta odšla. Matija je imel še toliko moči, da se je privlekel do kavča,« se spominja Ljubić, ki je najprej klical ženo, potem policijo in reševalce, na koncu še hčer. Opazil je, da je imel Molan dve vbodni rani, eno na trebuhu, drugo v bližini srca.

VERŠEC NAJEMNIK

Matijo so odpeljali v bolnišnico, kriminalisti pa so po besedah Ljubića pri njem ostali do 3. ure. Temeljito so preiskali njegovo stanovanje, potem pa še tisto, v katerem živi Veršec. To se nahaja v kleti, točno pod Ljubićevim, Veršec pa je tam najemnik, saj mu stanovanje oddaja Ljubićeva žena.

J. A.
Veršec živi v kleti, točno pod Ljubićevim stanovanjem, saj mu stanovanje oddaja Ljubićeva žena.