Slovenija

Predsednik Pahor v UKC Ljubljana

STA
1. 1. 2016, 15.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor je prvi dan novega leta obiskal dežurni ekipi ginekološke klinike in reševalne postaje Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) v Ljubljani. V porodnišnici pa je obiskal mamico novorojenčka Vida, ki se je v Ljubljani letos rodil prvi. Na svet je privekal devet minut čez eno uro zjutraj.

STA
Malemu Vidu pa je izrazil željo, da bi se odrasli skupaj potrudili za to, da bodo vsi otroci imeli lepo življenje.

Predsednik Pahor je Vidovi mamici Špeli Debeljak Zore iz Domžal, za katero je Vid tretji otrok, čestital s šopkom. Malemu Vidu pa je izrazil željo, ki naj velja za vse otroke: da bi se odrasli skupaj potrudili za to, da bodo vsi otroci imeli lepo življenje, so sporočili iz predsednikovega urada.

"Naša dolžnost je, da naše otroke naredimo za samozavestne in pogumne osebe in da poskrbimo, da jim bo v življenju lepo," je dejal predsednik Pahor.

Srečal se je tudi z dežurno ekipo v porodnišnici, kasneje pa še z dežurno ekipo reševalne postaje UKC Ljubljana. Ekipi sta mu predstavili svoje naloge, ki so v prazničnih dneh še posebej izpostavljene. Predsednik se jim je zahvalil za delo, ki ga opravljajo skrbno in odgovorno.