Slovenija

Oktobra več gradbenih dovoljenj

STA
18. 12. 2015, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Sloveniji je bilo oktobra izdanih 469 dovoljenj za gradnjo stavb ali 2,6 odstotka več kot septembra. V njih je načrtovanih za 15,2 odstotka manj stanovanj kot septembra. Večina dovoljenj je bila izdana za novogradnje, je danes sporočil statistični urad.

P.Š.
Med nestanovanjskimi stavbami se bodo gradile predvsem kmetijske in garažne stavbe.

Z gradbenimi dovoljenji je predvidenih največ ali 37 stanovanj v pomurski in savinjski statistični regiji. Vsa stanovanja v savinjski regiji so načrtovana v enostanovanjskih stavbah, v pomurski pa jih je 20 načrtovanih v večstanovanjski stavbi. V drugih regijah je bilo oktobra z gradbenimi dovoljenji načrtovanih manj stanovanj kot septembra, med temi najmanj ali dve stanovanji v koroški regiji.

Med oktobra izdanimi dovoljenji jih je bilo 219 izdanih za gradnjo stanovanjskih stavb ali 3,3 odstotka več kot septembra, 250 pa za gradnjo nestanovanjskihstavb ali dva odstotka več kot mesec prej.

Med stanovanjskimi stavbami se bodo gradile predvsem enostanovanjske stavbe, saj je bilo le pet dovoljenj izdanih za gradnjo večstanovanjskih stavb.

Med nestanovanjskimi stavbami pa se bodo gradile predvsem kmetijske in garažne stavbe.

Z gradbenimi dovoljenji za stavbe je bila predvidena gradnja 245 stanovanj, kar je 15,2 odstotka manj kot mesec prej.

Stanovanja v enostanovanjskih stavbah bodo merila povprečno 155 kvadratnih metrov, v večstanovanjskih pa povprečno 95 kvadratnih metrov.