Slovenija

Odpis dolga v šolah in vrtcih

Gabrijel Toplak
18. 12. 2015, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Odpis v občinskem proračunu, tako podžupanja Jelka Černivec, ne bo imel posledic, saj gre za več kot dve leti stare dolgove in so bili vodeni kot neizterljivi.

sta
Mariborska podžupanja Jelka Černivec pojasnjuje, da gre za dolgove, ki so stari več kot dve leti.

Mestna občina Maribor bo odpisala za nekaj več kot 70 tisoč evrov dolga staršev za oskrbo otrok v vrtcih in prehrano v osnovnih šolah, je napovedala podžupanja Jelka Černivec. Sklep mora sicer potrditi še mestni svet, a v mestni upravi pričakujejo, da s tem ne bo težav. »Odpis v občinskem proračunu ne bo imel nobenih posledic, saj gre za dolgove, ki so stari več kot dve leti in so bili vodeni kot neizterljivi. Županu skupaj z ravnatelji predlagamo, da se dolg, ki je nastal do konca leta 2013, v celoti odpiše,« je še dejala podžupanja.

Šole in vrtci imajo zakonsko podlago, da dolgove uradno odpišejo.

GLAVNINA V VIŠINI 56.000 EVROV

Glavnina dolga v višini 56 tisoč evrov je nastala v vrtcih, preostalo pa v osnovnih šolah. Oboji po besedah podžupanje na poplačilo teh dolgov že tako ali tako niso računali, a so s sprejetjem tega zakona dobili zakonsko podlago, da lahko dolgove tudi uradno odpišejo. Kakšne posledice bo imel odpis na nadaljnje plačevanje oskrbe otrok v vrtcih in prehrane v šolah, Černivčeva še ni znala oceniti.