Črna kronika

Razbili verigo preprodajalcev

uk
18. 12. 2015, 19.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V eni od največjih akcij hrvaške policije so preiskovalci razbili veliko narkonavezo, ki je delovala na območju Reke, a je bila povezana s širšo mrežo.

Facebook
To je še ena v seriji policijskih akcij na območju Balkana v zadnjem času.

Po navedbah hrvaških medijev je bilo aretiranih vsaj 30 ljudi, 13 pa so jih pripeljali v reški Uskok (Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala). Vsi aretirani naj bi bili vpleteni v preprodajo nedovoljenih substanc. Policija je sicer s podatki dokaj skopa, a po zanesljivih informacijah naj bi šlo za dobro organizirano verigo preprodajalcev drog, ki je v glavnem delovala na območju Reke.

Facebook
Aretiranih je bilo vsaj 30 ljudi.

PREPRODAJALI VSE

Naveza naj bi preprodajala predvsem marihuano, kokain in amfetamine, pa tudi heroin. Aretacije so rezultat večmesečne preiskave, ki sicer še zmeraj traja, zato jih v prihodnjih dneh pričakujejo še več. Po informacijah hrvaških medijev so policisti sledili več desetim osebam, za katere so sumili, da so vpletene v preprodajo drog, in tako prišli do potrebnih informacij za aretacije.

Facebook
Besni aretirani moški je poskušal brcniti snemalca medijske hiše.

INCIDENTI

Aretacije vendarle niso potekale popolnoma brez incidentov. Eden od aretiranih, hrvaška policija za zdaj ni razkrila njihovih imen, je verbalno napadel novinarje in jim psoval družine, drugi pa je novinarje poskušal fizično napasti, a so ga ustavili policisti. Kot kaže, ga je razbesnel novinarski cirkus zaradi dogodka. Kot pišejo mediji, je besni moški poskušal brcniti snemalca novinarske hiše Novi list. No, to mu na srečo ni uspelo.

Facebook
V glavnem naj bi naveza preprodajala marihuano, kokain in amfetamine.

ŠE ENA AKCIJA V SERIJI

To je še ena v seriji policijskih akcij na območju Balkana v zadnjem času. Naj spomnimo, oktobra so v podobni raciji bosanske in italijanske policije v Sarajevu aretirali kar 71 ljudi. Šlo je za razbitje močne narkonaveze, ki je imela sedež v Bosni. Tam naj bi na veliko novačili ljudi za tihotapljenje predvsem heroina po drugih evropskih državah. Istočasno so policijske enote izpeljale podobne akcije na Hrvaškem, v Albaniji, Sloveniji, na Kosovu in v Črni gori. Pri tem naj bi zaplenili 200 kilogramov heroina in 500 kilogramov marihuane; vsa droga naj bi prišla iz Afganistana.