Slovenija

Dobrodelnost Staršev otrok sveta

nn
11. 12. 2015, 19.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Podhranjenost otrok držav v razvoju, travmatične izkušnje otrok beguncev, migrantov in drugih ranljivih otrok po svetu, so problem vseh nas. Nepogrešljiv del pomoči jim predstavlja UNICEF Slovenija, ki vztrajno zagovarja otrokove pravice.

Unicef
Fotografija je simbolična.

Vsa ta pomoč pa seveda ne bi bila možna brez darovalcev, ki predstavljajo levji delež tega sklada. V sodelovanju z Europarkom Maribor bodo zato v decembru in januarju aktivni prostovoljci v nakupovalnem središču osveščali in pridobivali nove člane, ki bi želeli postati del 9.000-članske družine programa Starši otrok sveta.

V skrbi za otroke in njihovo prihodnost

Program, ki je osnovan za gradnjo dolgoročnih razvojnih programov in zagotavljanje takojšnje pomoči v primeru naravnih nesreč ali oboroženega spopada, poteka v Sloveniji že več kot deset let. Vsak član si izbere poljuben znesek, ki ga je mesečno pripravljen darovati in s tem pripomore pri dobrodelnih akcijah, ki rešujejo otroška življenja v državah v razvoju.

Unicef

S tem sodelujoči zagotavljajo zdravstveno oskrbo in pomoč, ko otroci zbolijo in so zlorabljeni. Pomagajo pri gradnji vodnjakov, da bodo imeli otroci dostop do pitne vode. Preprečujejo smrt otrok zaradi podhranjenosti in poskrbijo, da so otroci zaščiteni pred nasiljem, zlorabami in grozljivim otroškim delom. Z donacijami pa bodo otrokom zagotovili tudi nadaljevanje šolanja, varno igro ter psihosocialno pomoč.