Zabava

Spomnil se bo na glasbeno legendo

Alesh Maatko
11. 12. 2015, 19.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Decembra mineva leto dni, odkar se je poslovil legendarni Joe Cocker. Glasbenik raskavega glasu je postal slaven v 60. letih, med nesmrtne pa se je zapisal s številnimi uspešnicami.

Promo foto
Daniel Rampre

Cocker, ki  je zadnji album Fire It Up izdal leta 2012, se je v sklopu turnej večkrat ustavil tudi v Ljubljani, nekajkrat v hali Tivoli, nazadnje pa leta 2010 v Areni Stožice. Zelo zanimivo je, da se je Joe Cocker rodil 20. maja in na ta dan, samo letnica rojstva je druga, se je rodil tudi »slovenski Joe Cocker« Daniel Rampre, ki se je odločil, da bo obudil spomin na veliko rockovsko zvezdo, s koncertom, prav na dan njegove smrti, v torek, 22. decembra, v Kinu Sora v Škofji Loki.

Povabilu so se odzvali številni glasbeniki, in sicer Irena Tratnik Dosso, Aljoša Kosor, Žana Radovčič, Viktorija Petek, ki jo lahko spremljamo na TV Veseljak, in mnogi drugi.

Poleg Daniela Rampreta, ki že vrsto let deluje na slovenski glasbeni sceni in se je širši javnosti dodobra predstavil na šovu Slovenija ima talent, bodo Cockerjeve pesmi prepevali še nekateri drugi odlični slovenski glasbeniki, med njimi v Sloveniji živeča Angležinja Lucienne Lončina, ki se je mnogi spomnijo tudi kot simpatično žirantko v šovih Slovenija ima talent.