Zabava

Kaj danes počne Lina Kuduzović, ki je pred petimi leti zmagala v oddaji Slovenija ima talent

Mojca Vakselj
4. 5. 2015, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pred dvema letoma se je s staršema in mlajšo sestrico Inayo preselila v Švico, kjer je nedavno nase opozorila z uvrstitvijo v finalno oddajo Največji talenti Švice. Z družino smo jo ujeli med počitnicami v Sloveniji, kamor se še vedno zelo radi vračajo.

Mojca Vakselj

»Lepo je biti spet v Sloveniji, ker sem tukaj rojena in imam tukaj veliko prijateljev in sorodnikov,« so bile prve besede Line ob našem pogovoru. 

Lina, kako v Švici nadaljevati z razvojem glasbenega talenta?

Lina: Vadim sama in občasno prek skypa z učiteljico Matejo. V teh dveh letih sem zelo pogrešala glasbo in sem se veliko pesmi naučila kar sama. Mateja me je naučila tudi osnove igranja na klavir, zdaj znanje nadgrajujem sama. Potem pa je prišla odločitev za prijavo na Največje talente Švice …

»Lepše mi je v Ljubljani, ker sem se tukaj rodila. Bolj domače se počutim.«

Zakaj si se odločila za ta korak?

Lina: Pogrešala sem nastopanje. V Švici je drugače kot v Sloveniji, kjer imamo svoje kontakte za nastope in podobno. Sama sem se odločila, da bi rada poskusila, sicer na začetku bolj za štos! Nismo verjeli, da bom prišla v polfinale, kaj šele v finale.

Denis: Ko nama je Lina povedala, da se želi prijaviti, sva jo podprla, ker sva videla, da ji to res manjka. In kot je rekla že Lina, v Švici je težko prodreti, če nikogar ne poznaš. Ne veš niti, na koga se obrniti in kako opozoriti nase. Zato je bil ta šov odlična iztočnica, da Švica spozna Lino.

Že na prvem nastopu pred žirijo ti je eden od žirantov Sven Epiney namenil zlati gumb, to je bilo verjetno prijetno presenečenje!

Lina: Ja! Sploh ker me je bilo pred nastopom strah, da se bom zmotila, in potem sem res na enem delu narobe pogoltnila slino in sem bila prepričana, da bo to omenil, a me je poslal naravnost v polfinale!

Očitno nisi naredila vtisa le na žirante, ampak tudi na gledalce. Zmaga ti je namreč le za las ušla …

Lina: Ja …

Denis: Mi smo zadovoljni s tem, kar je dosegla. Zdelo se nam je, da ne bo zmagala, ko so v oddaji kar naprej poudarjali, da je Lina iz Slovenije, kar v Švici zelo jasno pomeni, da si tujec. A nič zato, Lina je v Sloveniji pred petimi leti zaradi svoje prisrčnosti premagala Majo Keuc, ki je bila vokalno na povsem drugem nivoju, zdaj se je to zgodilo njej, ko je zmagal leto mlajši Flavio Rizello. (smeh)

Kako pa zdaj naprej?

Lina: Spoznala sem učiteljico petja, ki sodeluje pri nemški različici oddaje The Voice in je bila navdušena nad mano in mi je predlagala, da nastopiva v duetu s pesmijo Clown.

Denis: Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvijalo. Z ustvarjalci oddaje smo se dogovorili, da bodo Lino vključevali v nastope, ki so »na nivoju«. Nastopov v trgovskih centrih, ki so v Sloveniji precej pogosti, oni recimo sploh ne poznajo. (smeh) Strinjali so se, da je z Lino lahko delati in da se obnaša kot profesionalka, da je zrela za oder, tako da smo zadovoljni z odzivom. To je ne nazadnje šov.

Sebina: Tudi direktor založbe Sony, s katero je morala Lina podpisati pogodbo ob začetku sodelovanja v oddaji, je navdušen nad njenim glasom, tako da so možnosti odprte. 

»Hvala za podporo vsem, ki ste verjeli vame. V Švici sem z veseljem predstavljala Slovenijo.« 

Lina, od tvoje zmage v oddaji Slovenija ima Talent je sicer minilo … pet let?

Lina: Ko sem zmagala, sem bila še majhna deklica. Veliko mi je pomenilo že to, da sem prišla do polfinala. Danes, ko gledam nazaj, bolj razumem, da zmagati na takem šovu ni lahko. Se pa rada spominjam teh nastopov, še vedno imam oblekico s finalnega nastopa in čeveljčke. (smeh)

Družina, vidim, da te še vedno podpira na poti do tvojih sanj…

Denis: Seveda. Lino to res veseli, v tem uživa, tako da sva se midva odločila, da jo bova v tem brezpogojno podpirala. To včasih s sabo prinese tudi določene negativne stvari, a ne moremo le sedeti doma in čakati, da bo nekdo potrkal na njena vrata. Verjameva vanjo.

Kakšni so bili odzivi tvojih prijateljev na nastop na oddaji?

Lina: Podpirali so me, tako učitelji kot sošolci. Sicer ne tako goreče kot pred petimi leti v Sloveniji, saj so Švicarji bolj zadržani, a kljub temu so bili veseli zame.