Slovenija

Pogajanja med vlado in policisti znova v sredo

STA
30. 11. 2015, 18.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vladna pogajalska skupina in predstavniki obeh policijskih sindikatov so danes prvič od začetka policijske stavke sedli za pogajalsko mizo. Dogovora še niso dosegli, do srede, ko se bodo pogajanja nadaljevala, pa bo vladna pogajalska skupina pripravila podrobnejši predlog, ki se nanaša na vrednotenje delovnih mest znotraj policije.

STA
S sindikatov so sporočili, da stavke za zdaj ne bodo zaostrovali.

To so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za notranje zadeve. Več o vsebini današnjih pogajanj pa niso pripravljeni razkriti niti v sindikatih.

Vlada je izhodišča za pogajanja s policisti sprejela na seji v petek. Nato pa jih je notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki tudi vodi vladno pogajalsko skupino, predala predsedniku Policijskega sindikata Slovenije Radivoju Uroševiču in predsedniku Sindikata policistov Slovenije Zoranu Petroviču.

S sindikatov pa so sporočili, da stavke za zdaj ne bodo zaostrovali. Bodo pa to storili, če bodo ocenili, da pogajalski proces ne gre v smer rešitve stavkovnih zahtev.

Je pa konec tedna nekaj vprašanj, ali ne gre morebiti za del stavke, sprožil minister za javno upravo Boris Koprivnikar z zapisom na Facebooku. Po koncertu, ki ga je imel s svojo rock skupino, so ga namreč ponoči na poti domov ustavili policisti.

Kot je zapisal, so na popolnoma prazni stanski cesti pripeljali za njim s prižganimi modrimi lučmi. "Korekten postopek, preverjanje dokumentov, alkotest ... nobenih problemov ... pa vendar imam čuden občutek, ker nisem storil nič narobe, s čimer bi pritegnil pozornost," je zapisal Koprivnikar.

Na Policijski upravi Kranj so javno že pojasnili, da so škofjeloški policisti obravnavali enega voznika, ki je imel v izdihanem zraku manj alkohola, kot je zakonska meja. Prav tako so pojasnili, da bodo postopke preverili v notranjevarnostni preiskavi.