Slovenija

V skupini več kot 400 beguncev kar 122 otrok

STA/G.G.
3. 11. 2015, 10.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Tudi ponoči in zjutraj so se nadaljevali prihodi vlakov z migranti v Dobovo, od koder jih preusmerjajo v nastanitvene centre po državi. V Dobovi je sicer še okoli 1000 beguncev. Največ prebežnikov napotijo v Šentilj, kjer jih bilo zjutraj več kot 2800, pričakujejo pa še en vlak iz Dobove.

Reuters
V nekaterih skupinah beguncev je veliko otrok.
V nastanitvenem centru v Celju so danes sprejeli skupini 441 migrantov. Med njimi je bilo kr 122 otrok. Štirim osebam,dvema odraslima in dvema otrokoma, so zaradi izčrpanosti pomoč nudili vSplošni bolnišnici Celje.

Begunci, ki so v Dobovo prispeli ponoči, so po opravljenih postopkih evidentiranja ter zdravstveni in humanitarni oskrbi v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot proti Šentilju, Jesenicam in Vrhniki. V sprejemnem centru v Dobovi je trenutno 600 tujcev, na železniški postaji pa nekaj več kot 1100 - tudi ti bodo po opravljenih policijskih postopkih in oskrbi nadaljevali pot proti nastanitvenim centrom v notranjosti države, so sporočili z novomeške policijske uprave.

V ponedeljek zvečer so avstrijski varnostni organi na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj sprejeli še 2262 migrantov iz nastanitvenega centra Šentilj, skupno pa so v ponedeljek po podatkih mariborskih policistov sprejeli 6580 prebežnikov.

Zvečer in ponoči so z vlaki in avtobusi iz Dobove, Dobovca in Imena v Šentilj pripeljali novih 2816 migrantov, ki so trenutno v tamkajšnjem nastanitvenem centru, medtem ko sta sprejemna centra v Središču ob Dravi in Gruškovju prazna.

Reuters