Slovenija

Vrnimo psički upanje

Tilen Pajek
21. 10. 2015, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kruto nasilje, ki ga je doživljala psička Hope, kažejo grozljive rane na njenem mučenem telesu. V skupini Ustavimo pasje boje niso izgubili upanja, vendar potrebujejo podporo.

Ustavimo pasje boje
Kako lahko pomagate Hope
Prostovoljne prispevke zbirajo na: Zavod Pit za pomoč, pravice in zaščito živali Brodišče 7 1236 Trzin TRR: SI56 0510 0801 4052 479

Odgovora, do kod seže človeška krutost, v skupini Ustavimo pasje boje, že dolgo ne poznajo. Vsak dan se srečujejo s številnimi zgodbami nasilja nad živalmi. Te dni so v svojo oskrbo sprejeli hudo poškodovano in zlorabljeno psičko. Poimenovali so jo Hope, saj ji vsi skupaj želijo podariti novo upanje. Čeprav so jo skrbniku komaj odvzeli, saj je vztrajal pri svojem, so odločni, da si lepotica zasluži dostojno življenje.

»Njen dozdajšnji skrbnik trdi, da jo je povozil tovornjak, vendar rane kažejo, da ni tako. So posledica ožigov oziroma hujših opeklin. Poleg ran ima zlomljeno čeljust in huje poškodovane zadnje tačke. Ortoped je predpisal več kot pet operativnih posegov. Bolečine, ki jih trenutno prenaša, so neizprosne, zato je treba hiteti,« stanje Hope opišejo zdajšnji oskrbovalci. Stroški operacij bodo tako visoki, da jim ni preostalo drugega, kot da za pomoč zaprosijo ljudi dobrega srca.

Kot pojasnjujejo, je kosmatinka že prestala prvo zahtevno operacijo: »Operacija, ki je trajala skoraj ves dan, je bila za Hope uspešna. Operacija čeljusti in vilice je za njo. Počuti se odlično, razlika je očitna tudi na fotografijah. Bila je pogumna in je vse odlično prestala.«

Ustavimo pasje boje

IZREDNA PROŠNJA POMOČI

Stroški tega posega so med 400 in 500 evrov, zato vam bodo za kakršenkoli vaš prispevek več kot hvaležni. »Trenutno imamo še šest psov na intenzivni terapiji in niti v sanjah nam ne more finančno uspeti pokriti stroškov tako zahtevnih operacij. Hvala vsem za vašo srčnost in pripravljenost pomagati!« pravijo prostovoljci. Hope žal čaka še dolga zdravstvena pot, saj sledijo operacije zlomov nog in nato še specifično zdravljenje.