Zanimivosti

Psička je upokojenki rešila življenje

R.T.
19. 8. 2015, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Yorkshire terierji niso ravno psi, ki bi se hoteli crkljati, čeprav bi zaradi njihovega prikupnega videza lahko sodili drugače. A ko je v igri dobrobit njihovih lastnikov, očitno naredijo kar je treba.

Facebook

78-letna Dottie Fisher je prejšnji ponedeljek zakinkala pred televizijskim sprejemnikom v svojem stanovanju v New Yorku, ko jo je z nenadnim skokom v naročje prebudila njena Labella.

Facebook

Labella

Lastnica je bila upravičeno presenečena, saj je bila dodobra seznanjena s posebnostmi pasme. Še bolj pa jo je iznenadilo psičkino početje – Labella je namreč s smrčkom vztrajno pritiskala ob njen prsni koš.

Kmalu se je pojavila bolečina, ki je po roki potovala od ramena. Ko je Dottie simptome po telefonu opisala dežurni medicinski sestri, ji je ta dejala, da je najverjetneje na delu strdek, ki krvi preprečuje dostop do srca. Dottie je s sosedsko pomočjo odpotovala v bližnjo bolnišnico, kjer so zdravniki potrdili sestrino diagnozo in jo nemudoma operirali.

Dottie, ki je prepričana, da lahko psi zaznajo tudi znake bolezni, je bila dva dni pozneje že doma s svojo psičko in pudljem Lexijem.