Slovenija

Casiraghi pljuval na sodišču, nato pa to zanikal

T.R.
1. 10. 2015, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Razvpiti slovenski obsojenec Stephen Casiraghi na ponovljenem sojenju ni priznal očitka, da je pljuval proti sodniku in pravosodnim policistom ter jih žalil.

M24

Obsojenec Stephen Casiraghi, ki rad vzbuja pozornost s svojo pojavo na sodišču – enkrat se prikaže v Adamovem kostumu, ogrnjen z brisačo, drugič lično oblečen s kravato , je včeraj znova stopil pred sodnico (tokrat v obleki brez kravate). Višji sodniki so namreč razveljavili sodbo, s katero ga je ljubljansko okrožno sodišče obsodilo na dve leti zapora zaradi napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti, in zadevo vrnili v vnovično sojenje. Tako zaporno kazen mu je sodišče izreklo, ker je 19. aprila pred štirimi leti, potem ko mu je sodnik Andrej Baraga namenil obsodilno sodbo v neki drugi zadevi, vzkipel in pljunil proti sodniku. Ta je nato odredil njegovo odstranitev iz sodne dvorane. Namesto da bi se Casiraghi pomiril, je nadaljeval z neprimernim vedenjem in se pravosodnima policistoma upiral, pljuval proti njima in izrekel tudi nekaj krepkih besed, med njimi grožnjo, da bo ubil policista.

2 leti zapora si je Stephen Casiraghi prislužil lani zaradi neprimernega vedenja do uradnih oseb.

ZANIKAL KRIVDO

Kot na prvem sojenju je tudi na včerajšnjem zanikal krivdo. »Nič ne razumem. To so neresnične obtožbe … Ne čutim se krivega in ne odgovornega,« je dejal in dodal, da pravosodje zlorablja kazenski postopek, da se mu maščuje. Sodnica je štela njegovo nerazumevanje obtožb kot nestrinjanje. Ko ga je vprašala, ali je potrebno, da se že zaslišane priče znova zaslišijo ali zadostuje branje njihovih izpovedi, je Casiraghi odvrnil: »Če me oprostite, ni treba zaslišati vseh prič. Če me obsodite, potem predlagam ponovno zasliševanje prič.«

Spomnimo. Casiraghi že leta greje zaporniške žimnice zaradi številnih grehov, med njimi ugrabitve in surovega ravnanja s študentko.