Slovenija

Zaradi postavljanja šotorišča na Šentilju počivališče zaprto za tovornjake

sta/mv
26. 9. 2015, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V pričakovanju morebitnega novega prihoda beguncev se nadaljujejo priprave namestitvenih zmogljivosti. Šotorišče so začeli postavljati v Šentilju, kjer je zaradi tega na regionalni cesti proti mejnemu prehodu počivališče zaprto za tovorna vozila. S pripravami nadaljujejo tudi v Lendavi, ki jo je danes obiskala notranja ministrica.

STA

Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar se je danes sestala z županom Lendave Antonom Balažkom. Sogovornika sta ocenila, da so predstavniki občine in prostovoljci zelo dobro opravili svoje delo pri nastanitvi in oskrbi prvega večjega števila migrantov, ki so prišli v Slovenijo, so sporočili z ministrstva.

Župan občine je ministrici zagotovil, da je lokalna skupnost v skladu s svojimi zmožnostmi pripravljena na sodelovanje in pomoč državnim organom. Po pogovoru si je ministrica s sodelavci ogledala tudi sprejemni center v Lendavi in mednarodni prehod Petišovci.

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic pa se je v petek srečal z vodstvom občine Gornja Radgona. Predstavniki lokalne skupnosti in prostovoljci so zagotovili, da so pripravljeni na sodelovanje in pomoč pri namestitvi tudi morebitnega novega večjega števila beguncev. Šefic je v petek obiskal tudi župana Šentilja Štefana Žvaba.

Ministrico Györkös Žnidarjevo sicer že v ponedeljek čaka srečanje s svojim madžarskim kolegom Sandorjem Pinterjem.