Slovenija

Janša na obisku pri obsojenem preprodajalcu kokaina

Simon Rosc
15. 9. 2015, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Janez Janša je bil gost na tretjerazredni hrvaški televiziji, kjer sta s kontroverznim voditeljem, obsojenim preprodajalcem kokaina, s skrajnim desničarskim prepričanjem razpredala o krivicah.

Facebook

Janez Janša, politik, ki deli Slovence na tiste, ki so mu zvesti in mu verjamejo na besedo, ter na tiste, ki z njim ne bi nikoli, niti v sanjah zobali češenj. Vsa Slovenija pozna njegovo mantro o tem, da sta Udba in Milan Kučan kriva za vse slabo, ki se mu zgodi. Zdaj pa je to mantro ponesel še na Hrvaško. Nastopil je namreč na tretjerazredni lokalni televiziji Osječka TV, v oddaji razvpitega voditelja Velimirja Bujanca.

zajem zaslonske slike

ZGODOVINA PO JANŠEVO

Intervju je bil Janši pisan na kožo. V oddaji sta brez kančka kritičnosti razdelala 25 let zgodovine Slovenije, odnosov s Hrvaško, afere, v katere je bil vpleten Janša, ozadje po Janševem mnenju montiranih sodnih procesov, seveda nista pozabila pljuniti po Milanu Kučanu in razpredati o Titu in dediščini Udbe ter njeni mreži. Najprej je beseda nanesla na afere, sodne in administrativne procese, ki potekajo v povezavi z Janšo. Teh je bilo več kot 160, je ugotovil Janša, voditelj pa, da ga želijo odstraniti z montiranimi procesi, in potegnil je povezavo s Tomislavom Karamarkom, predsednikom HDZ, ki naj bi ga po njunem mnenju levi mediji napadali na enak način kot Janšo v Sloveniji.

Arhiv Svet24

POD ČRTO

Beseda je nanesla tudi na aktualne razmere v slovenskem sodstvu in povezave nekdanje Udbe, ki naj bi po besedah Janše še bedno usmerjale tretjo vejo oblasti, pri čemer je Janša pred hrvaško javnostjo izjavil, da je stanje glede tega v Sloveniji veliko slabše kot pri naših južnih sosedih, še več, da je v 90 odstotkih afer v ozadju Udba. Predsednik SDS je našo državo primerjal tudi s Češko, ki je, kot je ugotovil, Slovenijo že zdavnaj prehitela.

HRVATOM PIHAL NA DUŠO

Janša je z nekaj besedami Hrvatom pihnil na dušo. Izjavil je, da arbitražni sporazum ni bila dobra rešitev, spomnil je tudi, da je SDS glasovala proti. Besede, ki so bile pika na i pogovoru o arbitraži, pa so zletele iz Janševih ust: »Jadranka Kosor v politični menopavzi se je zaljubila v Pahorja in je bila pripravljena pristati na vse.«

KONTROVERZNI VODITELJ

SDS je včeraj na družbenih omrežjih vabila k ogledu intervjuja, za katerega so zapisali, da je vreden ogleda. A kdo je Velimir Bujanec, ki v svoji oddaji na lokalni televiziji deli skrajna desničarska in ustaška mnenja? Je razvpiti novinar, ki je bil obsojen zaradi preprodaje kokaina, še več, z njim je celo plačeval spolne storitve Sanele M., kar je na sodišču priznal in bil obsojen na deset mesecev pogojne zaporne kazni. Bujanec je leta 1994 za revijo Globus celo poziral v nacistični uniformi, veliko pa naj bi z zagovarjanjem kolaborantske Neodvisne države Hrvaške in s svojimi ustaškimi pogledi pripomogel tudi k zmagi Kolinde Grabar-Kitarović na hrvaških predsedniških volitvah.