Slovenija

Möderndofer potopil Zavezniško Alenke Bratušek

STA/J.P.
7. 9. 2015, 10.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndofer je stranko obvestil, da namerava zapustiti tudi poslansko skupino, so pojasnili v ZaAB. Kot glavni razlog je navedel, da se njegovo delo in pogled na delovanje stranke razlikuje od tistega, kar je bilo zapisano ob ustanovitvi stranke ter od korakov, ki so sledili. Iz stranke je sicer že izstopil.

Marko Vavpotič

Odhod Möderndorferja iz poslanske skupine, ki skupaj z njim šteje le še tri člane, pomeni njen razpad. Poslanska skupina lahko namreč šteje najmanj tri poslance. Poleg Möderndorferja so v ZaAB le še predsednica stranke Alenka Bratušek in poslanka Mirjam Bon Klanjšček.

Peter Vilfan, ki je bil izvoljen na kandidatni listi ZaAB, je že julija prestopil v poslansko skupino DeSUS, kamor naj bi vabili tudi Bon Klanjščkovo.

Že dalj časa se špekulira tudi o morebitnem prestopu Möderndorferja, ki je sicer v svoji politični karieri med drugim deloval v LDS, PS in v ZaAB, v največjo vladno stranko, SMC. A za zdaj uradnega obvestila o njegovem izstopu iz poslanske skupine ZaAB še ni.