Slovenija

Nadzorni svet SDH tudi o razlogih za odstop interesenta za Telekom

T.C.
26. 8. 2015, 22.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na današnji seji med drugim sprejel sklep o soglasju k izdaji nove izdaje obveznic v nominalni višini 61,35 milijona evrov. Seznanil se je tudi z razlogi za odstop potencialnega kupca Telekoma Slovenije in naročil podrobnejšo predstavitev izvedenega prodajnega postopka družbe Žito.

sta

Kot so še sporočili s SDH, se je nadzorni svet podrobneje seznanil tudi s potekom postopka dokapitalizacije Palome ter s stanjem in pomembnejšimi aktivnostmi pri upravljanju kapitalskih naložb Republike Slovenije in SDH.

Nadzorniki so med drugim podali predlog, da se s ciljem poglobljene seznanitve v naslednjem mesecu pripravi tudi podrobnejša predstavitev vseh pomembnejših družb v upravljanju SDH.

STA

V času med prvo izredno sejo NS SDH in današnjo sejo sta bili izvedeni dve korespondenčni seji nadzornega sveta. Na prvi je 13. avgusta sprejel sklep o potrditvi predloga meril za merjenje uspešnosti poslovanja družb s kapitalsko naložbo države in naložil upravi SDH, da jih posreduje v sprejem vladi kot skupščini SDH.

Na drugi korespondenčni seji 17. avgusta pa je nadzorni svet SDH sprejel sklep o soglasju k sklenitvi dodatka k pogodbi o finančnem svetovanju s finančnim svetovalcem Ernst&Young v prodajnem postopku družbe Cimos, so še sporočili s SDH.