Slovenija

Sodišče odobrilo poslovanje družbe T-2 v stečaju

STA/M.J.
26. 8. 2015, 14.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Okrožno sodišče v Ljubljani je na predlog stečajne upraviteljice Danice Čuk sprejelo sklep o dovoljenju družbi T-2 za končanje nujnih poslov v obsegu, kot jih je opravljala pred začetkom stečajnega postopka.

STA

Dovoljenje za končanje nujnih poslov zagotavlja opravljanje dejavnosti družbe v okviru poslov, ki jih je dolžnik začel izvajati pred začetkom stečaja, in s tem pogoje za kasnejše nadaljevanje poslovanja na segmentu telekomunikacijskih storitev, so danes še sporočili iz telekomunikacijske družbe T-2.

V družbi obenem poudarjajo, da poslovanje že vse od začetka stečaja ni okrnjeno, ter da bodo še naprej zagotavljali svojim naročnikom storitve v enaki kakovosti in v enakem obsegu kot doslej. Upraviteljica bo namreč v zakonskem roku predlagala sodišču, da s sklepom dovoli nadaljevanje poslovanja družbe v stečajnem postopku.

Ob tem v T-2 navajajo, da imajo danes preko 190.000 naročnikov storitev. Samo v avgustu so do sedaj sklenili že več kot 1000 novih pogodb za fiksne storitve in več kot 1500 novih pogodb za mobilne storitve.

Sodišče je sicer tudi dovolilo, da se pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ki bi jim v tem času prenehala veljavnost, podaljšajo do 31. decembra 2015. Prav tako je določilo začasni predračun stečajnega postopka, ki predvideva, da bo družba v obdobju do 31. decembra 2015 imela 21,9 milijona evrov stroškov. Iz projekcije poslovanja T-2 v času končanja nujnih poslov pa izhaja, da bo družba v tem času ustvarila presežek iz poslovanja (EBIT) in pozitivni denarni tok.

Okrožno sodišče v Ljubljani je stečajni postopek nad telekomunikacijsko družbo T-2 začelo v začetku avgusta. Kranjska družba Garnol je kot največji družbenik operaterja T-2 napovedala, da bodo uporabili vsa pravna sredstva za zaščito svojih interesov.